Europatipset 8/7 – analyser, tips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Premier League, La Liga och Serie A rullar på och onsdagens Europatips består helt och hållet av fajter från dessa storligor. Bland annat ska Barcelona sparka ner stadsrivalen Espanyol i Segunda medan ett lag som Roma kan få en del problem i sin hemmamatch mot Kulusevskis Parma. Häng med i analysen mot 13 rätt.

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Brighton – Liverpool X

Liverpool är inte kvar i någon turnering längre och ligan har de avgjort sedan länge. Det innebär att The Reds inte har något mer att spela för och i 2-0-segern mot Aston Villa såg det ut som att flera spelare redan var på semester rent mentalt. Känslan är att Klopps mannar främst siktar på att lösa den otroliga bedriften att vinna samtliga hemmamatcher under en ligasäsong. Brighton har sett fina ut efter uppehållet och via segrar mot Arsenal och Norwich ser det ut som att Graham Potter kommer få ännu en säsong i det engelska finrummet. Här ska Fiskmåsarna absolut inte räknas bort. Måla på!

2. Manchester City – Newcastle 1

Manchester City har för ovanlighetens skull förlorat två av sina tre senaste ligamatcher. Pep Guardiola har roterat en hel del i dessa matcher och känslan är att City, som lär sluta tvåa i tabellen, mest försöker hålla igång sitt lag inför avgörandet i Champions League och FA-cupen. På hemmaplan är de dock alltid extremt svåra att tas med och nu lär Kevin de Bruyne, som var bänkad mot Southampton, starta igen. Newcastle är härmed varnade. Skatorna är inne i en bra period men det skiljer för mycket i kvalité upp till det ljusblåa hemmalaget. En normal insats från The Citizens är allt som krävs för att vinna detta med ett par bollar.

3. Sheffield United – Wolverhampton 2

Wolverhampton är i allra högsta grad med i kampen om Champions League-platserna, inte minst om Manchester Citys avstängning från Europaspel står fast. Vargarna åkte på ett farthinder i lördags när de fick stryk hemma mot Arsenal, men insatsen var det egentligen inget fel på. Effektiviteten saknades men i Jiménez och Traoré vet vi vilken potential det finns. Sheffield United har gjort en makalös säsong som nykomlingar men har inte samma spelarmaterial som de orangesvarta besökarna. Med Fleck och Lundstram på skadelistan saknar dessutom The Blades två viktiga pjäser. Tvåan kan lämnas ensam.

4. West Ham – Burnley 1

Sent omsider har West Ham steppat upp. Den överraskande 3-2-segern mot Chelsea följdes upp med 2-2 mot Newcastle. Antonio har sett riktigt stark ut och målat i båda kamperna och med Yarmolenko tillbaka från skada finns det eldkraft längst fram. Bakåt läcker Londonklubben däremot betänkligt. 58 insläppta totalt är sämst i serien bortsett från bottentrion och The Hammers har inte hållit nollan i ligan sedan nyårsdagen. Burnley behöver gå för seger om drömmen om Europaspel ska leva hela vägen in i mål och det borde borga för en ganska sevärd, öppen tillställning. Då är 1/2 bästa valet.

5. Fiorentina – Cagliari 2

Fiorentina lyckades besegra Parma med 2-1 efter att Viola tilldelats två straffsparkar den första halvtimmen. Det var den första segern efter uppehållet och den trepoängaren bör innebära att de lilaklädda löser nytt kontrakt. Pulgar och Ribéry är två skickliga spelare, men i övrigt ser det tunt ut och nu är dessutom Pezzela avstängd. Cagliari får å sin tur klara sig utan Carboni av samma anledning men har bara förlorat en av sina fyra senaste matcher och det var 0-1 mot omöjliga Atalanta där de åkte på ett tidigt rött kort dessutom. Ett lag med Nainggolan, Simeone och Joao Pedro ska aldrig räknas bort och här streckas tvåan för lågt. Då är det ett tecken som måste åka med, även om det bör garderas friskt.

6. Genoa – Napoli 2

Det har inte varit någon rolig säsong för Napoli men Gennaro gattuso har fått styr på sitt gäng. Nu har de ljusblå från Neapel bara förlorat en av sina elva senaste i alla tävlingar och under den perioden tagit hem Coppa Italia. Det ser ut att finnas en helt annan harmoni i klubben än under hösten och så länge spelare som Insigne står för sådana individuella prestationer som mot Roma är Napoli svårslagna. Genoa håller inte alls samma klass och har 15 raka inbördes utan vinst. Det blir ingen hemmavinst här heller, men då Napoli får klara sig utan avstängda duon Demme och Koulibaly är det inte fel att rita med ett kryss som komplement till tvåan.

Till Europatipset

7. Atalanta – Sampdoria 2

När ska det egentligen ta stopp för Atalanta? De blåsvarta bara fortsätter att vinna och har nu åtta raka trepoängare i ligaspelet. Vissa trötthetstecken syntes dock mot Cagliari där Bergamo-klubben inte såg alltför vassa ut. Nu är dessutom Palomino avstängd och det är såklart ett avbräck för Gasperini. Sampdoria har via segrar mot Lecce och Sampdoria klättrat upp från den absoluta bottenstriden och återfinns nu på hyfsat säker mark. Med spelare som Gabbiadini, Linetty och för all del svenska Albin Ekdal är gästerna för bra för att åka ur serien. Dessutom ska det nämnas att Samp faktiskt har vunnit sina två senaste bortamöten mot Atalanta och med det i åtanke känns superskrällen till höger väldigt intressant. Börja där och gardera efter storleken på plånboken.

8. Bologna – Sassuolo 1

Det finns en hel del som tyder på att vi kan få se en målglad tillställning i Bologna denna onsdag. Hemmalaget står på sju poäng på sina tre senaste matcher där 2-1 borta mot Inter såklart sticker ut. Då stod Musa Barrow för ännu ett mål och gambianen har därmed nätat i tre raka fajter. Här är Soriano avstängd, men Bologna ska ändå ses med bra chans att betvinga Sassuolo. Gästerna ligger en poäng före i tabellen men får klara sig utan Djuricic och har bara vunnit fyra av 15 bortamatcher under säsongen. Hamnar ettan under 50 procent är det spikläge.

9. Roma – Parma X

Två lag som kommer från tre raka förluster vardera möts på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden. Romas svaga form har gjort att Champions League-platserna försvunnit i fjärran och frågan är nu hur motiverade de vinröda egentligen är inför avslutningen av säsongen. Smalling är skadad och utan engelsmannen ser försvaret betydligt ihåligare ut. Möjligen något som Kulusevski och Cornelius kan utnyttja. Parma har tagit poäng i två tredjedelar av sina bortamatcher under säsongen och ska inte räknas bort här. Plocka med så många tecken som plånboken tillåter.

10. Torino – Brescia 1

Brescia tog en efterlängtad seger mot Hellas Verona i helgen och har därmed fått lite hopp i bottenstriden. Upp till Genoa, som befinner sig precis ovanför strecket med åtta omgångar kvar att spela, skiljer det sex poäng. Bortaspelet har dock varit uselt och nu får de blåklädda slå ur underläge. Torino stod upp okej i derbyt mot Juventus rent spelmässigt, även om det blev förlust med 1-4, och Belotti nätade återigen. Med anfallaren i fin form blir det svårt för bortaförsvaret att stå emot i 90 minuter. Ettan lämnas ensam.

11. Barcelona – Espanyol 1

Barcelona har stundtals haft svårt att imponera sedan uppehållet och befinner sig nu fyra poäng bakom Real Madrid i tabellen. Precis allting talar för att ligatiteln går till den spanska huvudstadens vita del. Ska katalanerna ha minsta chans att sätta press på Zidanes gäng krävs det seger här och med en viss Messi, som hade lekstuga mot Villarreal, i laget är Barcelona inte enkla att möta. Speciellt inte för hela ligans jumbo Espanyol som vid poängtapp här även rent matematisk blir degraderade. Det är visserligen ett derby detta men Espanyol har inget att komma med. Ettan är bara att singla.

12. Getafe – Villarreal 1

José Bordálas sa till presskåren efter 0-0-matchen mot Osasuna att lagets målsättning aldrig har varit just Champions League utan att ta sig ut i Europa. Något som Madridklubben, som är sexa i tabellen med fyra omgångar kvar att spela, har stora förutsättningar att klara av. Det kan Getafe bland annat tacka sin fina hemmarad 8-6-3 för. Villarreal gick som tåget efter uppehållet tills de stötte på Barcelona. Då blev det stryk med 1-4 och frågan är vad det gjorde med självförtroendet. De fyra senaste gångerna ubåtarna har besökt Getafe har de fått vända hem utan seger. Svårtippat nu, men visst ska ettan gå först.

13. Real Betis – Osasuna 1

Real Betis och Osasuna är två lag som inte har speciellt mycket att spela för då båda ligger i mitten av tabellen. Det är en stor missräkning för Real Betis som på pappret har en ruskigt fin trupp med stjärnspelare som Carvalho, Fekir, Guardado och Loren. Canales är nu avstängd men i övrigt kan värdarna mönstra bästa laget. Det kan däremot inte gästerna från pamplona som har en smärre skadekris, åtminstone i de främre leden. Målkungen Ávila är borta sedan tidigare och nu verkar det som att varken Gallego eller García kan delta. Då känns gästerna betydligt beskedligare och det är läge att strecka från vänster.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Manchester City – Kevin de Bruyne vilades från start senast när City föll mot Southampton. Nu lär belgaren vara med från start igen och då är de ljusblå ett av världens bästa lag. Newcastle har inget att hämta på Etihad.

Kupongens luring!

Parma – Roma står på tre raka förluster och med Smalling borta känns försvaret inte alls lika tryggt som innan. Kulusevski har stått för ett fantastiskt genombrott under säsongen och kan mycket väl skjuta Roma i sank.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Brighton – Liverpool 1x
  2. Man City – Newcastle 1
  3. Sheffield U – Wolves 2
  4. West Ham – Burnley 12
  5. Fiorentina – Cagliari 12
  6. Genoa – Napoli x2
  7. Atalanta – Sampdoria 12
  8. Bologna – Sassuolo 1
  9. Roma – Parma x2
  10. Torino – Brescia 1
  11. Barcelona – Espanyol 1
  12. Getafe – Villarreal 1
  13. Real Betis – Osasuna 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Brighton – Liverpool 1×2
  2. Man City – Newcastle 1
  3. Sheffield U – Wolves 2
  4. West Ham – Burnley 12
  5. Fiorentina – Cagliari 1×2
  6. Genoa – Napoli x2
  7. Atalanta – Sampdoria 1×2
  8. Bologna – Sassuolo 1
  9. Roma – Parma 1×2
  10. Torino – Brescia 1
  11. Barcelona – Espanyol 1
  12. Getafe – Villarreal 12
  13. Real Betis – Osasuna 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 juli, 2020