Europatipset 8/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är en ytterst lurig kupong för Eurotipset vi ska hugga tänderna i där den självklara höjdpunkten utspelar sig på Friends Arena. Där ska nämligen de nyblivna lagkamraterna Kulusevski och Ronaldo ställas mot varandra, om duon nu får starta. Sju matcher hämtas totalt från Nations League på denna tvådagarskupong.

Spelstopp: 20:29

Till Europatipset

1. Sverige – Portugal 2

Cristiano Ronaldo saknades för Portugal i lördags efter att hans fot svullnat upp på grund av ett getingstick. Det spelade ingen roll för de regerande Nations League-mästarna som körde över Kroatien fullständigt. Fernandes, Jota och Joao Félix hade lekstuga. Det blir något att bita i för Sverige. Janne Anderssons manskap är alltid välorganiserade och nu ska Alexander Isak återigen vara redo för spel efter sin skada. Det är dock svårt att se blågult hålla de portugisiska världsstjärnorna stången i 90 minuter. Tvåan spikas.

2. Frankrike – Kroatien 2

Repris på VM-finalen! Frankrike besegrade som bekant Kroatien med 4-2 i Ryssland och fick lyfta den mytomspunna bucklan. Sedan den matchen har Mandzukic slutat i landslaget medan Rakitic och Modric båda missar denna samlingen. Det är en förklaring till Kroatiens plattmatch mot Portugal, men lirare som Pasalic, Vlasic och Rebic borde kunna prestera bättre än de gjorde mot Portugal. Frankrike skapade knappt en målchans mot Sverige. Det krävdes ett solonummer av Mbappé och en målvaktstavla modell större från Olsen för att Les Bleus skulle plocka tre poäng. Trots det är Frankrike uppe och snuddar runt 80 procent och det är inte rimligt. X2 är av högsta prioritet.

3. Danmark – England 1

England stångade sig blodiga mot Islands säckförsvar och inte blev det enklare när Kyle Walker (avstängd här) tog en otroligt onödig utvisning. Det blev till sist 1-0 efter ett straffdrama mot slutet då Sterling satte dit en elvametare medan Bjarnason missade sin straffspark, allt under övertiden. England mönstrade ett orutinerat mittfält då med Ward-Prowse, Rice och Foden. Det märktes för kreativiteten fanns inte riktigt där. Danmark har tappat Åge Hareide och utan norrmannen blev det genast förlust mot Belgien. Insatsen var dock fullgod och kan de rödvita prestera lika bra igen blir det tufft för England. Strecka från vänster.

4. Belgien – Island 1

Belgien saknade Eden Hazard, Batshuayi och De Bruyne mot Danmark men kunde ändå plocka en 2-0-seger. Alla i den trion har tränat under helgen och ska vara aktuella för spel här. Då blir de röda djävlarna, som är rankade etta i världen, såklart ännu tyngre att möta. Island stod upp mycket fint mot England och förlusten där var Hamréns värsta under sina 40 år som tränare enligt egen utsago. Island saknar Ragnar Sigurdsson, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson och Johann Berg Gudmundsson. Ettan ska hållas som väldigt trolig här, men då den streckas lite väl högt är det inte fel att plocka med ett kryss. 

5. San Marino – Liechtenstein 2

San Marino har förlorat 38 landskamper i rad och har faktiskt bara vunnit en enda landskamp genom tiderna. Det var en träningsmatch mot Liechtenstein 2004. Nu hoppas halvitalienarna på något liknande men San Marino är verkligen inte bra. Närmast kommer de från en 0-1-förlust mot lilla Gibraltar. Liechtenstein plockade poäng mot både Armenien och Grekland i EM-kvalet, två nationer som håller betydligt högre klass än San Marino. Besökarna håller högre klass och en tvåan runt 70 procent är bara att spika av.

6. Cypern – Azerbajdzjan 1

Azerbajdzjan får klara sig utan sin anfallare Emreli här. Han drog på sig ett rött kort efter 26 minuter mot Luxemburg och är därmed avstängd. Trots spel med en man mindre kunde Azerbajdzjan ta ledningen i lördagens match innan Luxemburg vände till 2-1. Betydligt tuffare uppgift nu för azererna som bara har vunnit två bortamatcher på elva år i tävlingssammanhang. Cypern torskade visserligen hemma mot Montenegro med 0-2, men hemma på sin ö ska de vara favoriter. Strecka från vänster.  

7. Luxemburg – Montenegro X

Montenegro började med sin kapten Stevan Jovetic på bänken i lördagens bortamatch mot Cypern. Vid ställningen 0-0 i paus kom han in och stänkte dit matchens båda mål. 2-0 till Montenegro som dessutom spelade med stjärnorna Marusic och Savic. Här blir dock Balkan-nationen övervärderade. Luxemburg är inte den slagpåsen de var för några år sedan och borta mot Azerbajdzjan löste de tre starka poäng. Gerson Rodrigues satte dit det avgörande 2-1-målet från straffpunkten och det är en spelare Montenegro måste hålla koll på. Börja med skrällen till vänster och gardera efter storleken på plånboken.

Till Europatipset

8. Österrike U21 – England U21 2

Englands U21-landslag går fram som en slåttermaskin i kvalet. Kosovo besegrades med 6-0 efter att Eddie Nketiah från Arsenal stått för ett hattrick och det var femte raka triumfen i kvalspelet. När de vitklädda ställdes mot Österrike på hemmaplan för nästan ett år sedan slutade det med en klar 5-1-seger. Österrike ligger tvåa i gruppen men föll chockartat nog med 1-5 hemma mot Albanien. Hannes Wolf stod för målet då och det är en spelare av väldigt hög klass. Visst ska England vara superstora favoriter här, men då tvåan streckas runt 80 procent är det inte fel att gardera om det finns kräm i börsen.

9. Helsingborg – Kalmar FF 1

Svante Ingelsson gjorde ett mål för Kalmar FF i 3-3-matchen borta mot Hammarby. Det blev hans sista framträdande för Kalmar då lånekontraktet nu gått ut. Tungt för Bergstrands mannar som hoppas mycket på att brassen Jajá ska göra laget bättre. Det behövs, KFF är nästjumbo med tre poäng upp till säker mark. Helsingborg ligger på negativ kvalplats, två pinnar före Kalmar, efter att ha besegrat Djurgården med 3-1 precis innan uppehållet. Det var en match där skåningarna stundtals såg riktigt bra ut. Knapp fördel HIF på Olympia, men visst måste ettan garderas.

10. FC Honka – FC Ilves 1

Honka åkte på en tung förlust hemma mot HIFK i den senaste omgången. 0-1 slutade matchen trots att det var laget från Esbo som förde den matchen ganska klart. Nya tag nu för Dongou, Kaufmann och de andra skickliga offensiva lirarna hos hemmalaget när Ilves kommer på besök. Ilves har en formstark duo i Ilari Mettälä och Lauri Ala-Myllymäki som Honka måste se upp med. Samtidigt har värdarna bara släppt in sex mål på hela säsongen och ska ses med bra chans att hålla tätt igen. Ettan lämnas ensam.

11. Mariehamn – FC Lahti 1

Mariehamn åkte på en riktig stjärnsmäll i den senaste omgången när HJK krossade laget från Åland med 6-1. Ademi stod för Mariehamns mål då och det är en lirare med hög kapacitet. Albanen leder skytteligan med tio fullträffar. Lahtis bästa målskytt heter Jasin-Amin Assehnoun och är iväg med det finska U21-landslaget som spelade match under tisdagen. Det är ytterst tveksamt om han kan delta här och detsamma gället Mariehamns tvillingpar Mäenpää som är iväg med samma landslag. Mariehamn känns trots det något tyngre och med tre raka hemmasegrar i ryggen ska de gälla som favoriter här. Utgå från ettan. 

12. Turku PS – Haka §

De två nykomlingarna i Veikkausliiga drabbar samman i Åbo. Haka vann andradivisionen fullständigt överlägset i fjol och förlorade bara en enda match då. I högstaligan har det blivit tuffare med endast en seger på 13 omgångar. Framförallt läcker det bakåt, 27 insläppta mål är sämst i serien. Turku PS var det enda laget som besegrade Haka förra säsongen och har vunnit två av de tre senaste omgångarna. Främst imponerar 1-0-vinsten i derbyt mot Inter. Juhani Pikkarainen är tveksam då han hade match med U21-landslaget under tisdagskvällen men TPS ska hållas högst ändå. Trolig etta.

13. Seinajoen – FC Inter 1

FC Inter från Åbo pressar HJK i toppen av finska Veikkausliigan och har nu bara fyra poäng upp. Det är tveklöst så att besökarna är ett av seriens allra bästa manskap när de får allt att fungera. Furuholm, Kagayama och inte minst U21-landslagsmannen Benjamin Källman bildar en sylvass topptrio. Den sistnämnda, som nätade senast mot Lahti, spelade dock match med landslaget så sent som under tisdagen. SJK har stått för en svag säsongsinledning men vann båda mötena mellan lagen i fjol. När tvåan sticker iväg lite är det läge att plocka med ett kryss som stödhjul.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Liechtenstein

Det är inte ofta Liechtenstein målas upp som kupongens bästa spik, men denna gången är det faktiskt rimligt. San Marino har torskat 38 matcher i rad och det ändras inte nu.

Kupongens luring! – Kroatien

Kroaterna var inte bra mot Portugal men kapaciteten är skyhög i truppen. Kommer de rödvita bara upp i nivå ska inte Frankrike alls känna sig säker på seger i denna VM-finalrepris.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Sverige – Portugal 2
  2. Frankrike – Kroatien x2
  3. Danmark – England 1x
  4. Belgien – Island 1
  5. San Marino – Liechtens. 2
  6. Cypern – Azerbajdzjan 1x
  7. Luxemburg – Montenegro 1x
  8. Öster. U21 – England U21 x2
  9. Helsingborg – Kalmar FF 1x
  10. FC Honka – FC Ilves 1
  11. Mariehamn – FC Lahti 1
  12. Turku PS – Haka 1
  13. Seinajoen – FC Inter x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Sverige – Portugal 2
  2. Frankrike – Kroatien 1×2
  3. Danmark – England 1×2
  4. Belgien – Island 1x
  5. San Marino – Liechtens. 2
  6. Cypern – Azerbajdzjan 1x
  7. Luxemburg – Montenegro 1×2
  8. Öster. U21 – England U21 x2
  9. Helsingborg – Kalmar FF 1×2
  10. FC Honka – FC Ilves 1
  11. Mariehamn – FC Lahti 1
  12. Turku PS – Haka 1
  13. Seinajoen – FC Inter x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 7 september, 2020