Europatipset 9/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Veckan avslutas med ett Europatips som bara innehåller matcher från Sverige och Norge. 3 miljoner kronor i jackpot och en hel drös med felstreckade matcher gör att raden på förhand ser otroligt fin ut. Vi går för 13 rätt och först ut är ett ruggigt intressant Stockholmsderby.

Spelstopp: 14:29

Till Europatipset

1. Djurgården – Hammarby 1

Allt som kan gå fel för Hammarby går fel just nu. Mot Falkenberg hamnade de grönvita tidigt i underläge och fick därefter jaga hela matchen. Kacaniklic kom in i den andra halvleken och fixade kvitteringen och Bajen tryckte på för mer. Då gick yttern sönder och eftersom de grönvita redan gjort alla sina byten fick Hammarby spela med tio man sista kvarten. Det blev 1-1 och återigen tappade poäng. Dessutom gick den utmärkta ytterbacken Tim Söderström ut med skavanker över i stort sett hela kroppen. Djurgården tog sin tredje raka seger när Varberg slogs tillbaka och Blåränderna får nu tillbaka både Berg och Karlström från botbänken. De regerande mästarna känns mer harmoniska och ska hållas högst här. Trolig etta.

2. Falkenberg – Malmö FF 2

Falkenberg har inte haft någon vidare tur med sina målvakter denna säsong. Klara ettan Tim Erlandsson är långtidsskadad och mot Hammarby fick Viktor Noring (som blev varnad för maskning efter bara en kvart) gå av med en lårskada. Nu krävs det en bra insats från Brattberg när Malmö FF kommer på besök, speciellt då den defensiva mittfältaren Mathisen är avstängd. MFF vann Skånederbyt mot Helsingborg med 4-1 men det ska sägas att de hade en hel del tur med vissa domslut. Bland annat borde nog Ola Toivonen blivit utvisad. Vinst blev det i alla fall och det var de himmelsblåas sjätte raka. Visst ska Tomassons armé gälla som favoriter mot Falkenberg också, men finns det kräm i plånboken får tvåan gärna garderas.

3. Mjällby – AIK X

AIK har bytt tränare men vad hjälper väl det? Under torsdagen blev det förlust hemma mot Elfsborg för första gången sedan 2011 och tabellen ljuger inte, Gnaget är ett bottenlag. Nu väntar en lurig uppgift borta mot ett Mjällby som supportrarna kräver seger mot. MAIF ligger dock tre pinnar före i tabellen och har tagit poäng i tre raka matcher. Mot Sirius visade Lantz grabbar moral när Moses Ogbu löste en kvittering i slutskedet av matchen. Ett pressat AIK ska absolut inte känna sig säkra på poäng på Strandvallen. Måla på med stora penseldrag.

4. Örebro – IFK Göteborg 2

IFK Göteborg stod för ännu en insats med mycket marginaler emot. Trots en drömstart hemma mot Östersund och en uppsjö av klara målchanser därefter blev det ytterligare ett tungt poängtapp för göteborgarna. Det kunde blivit ännu värre om inte August Erlingmark kvitterat sent med sitt andra mål för matchen. I sista sekunden hade dessutom Jakob Johansson ett drömläge att sätta dit trean men det ville sig inte. Blir det retroaktiv utdelning nu? Örebro vann med 3-0 mot Kalmar och det var Nahir Besara som låg bakom det mesta. Rent spelmässigt imponerade dock närkingarna föga och här ska faktiskt gästerna hållas högre. Tvåan är en trevlig chansspik.

5. Häcken – Kalmar FF X

Häcken tog en stark seger hemma mot IFK Norrköping och den tilltänkta skyttekungen Alexander Söderlund dunkade in två bollar. Hemma på Bravida Arena är Getingarna verkligen svåra att rå på. Det tycker tipparna också som streckar upp ettan ordentligt. Kalmar är jumbo i serien och skämde ut sig i veckans hemmamatch mot Örebro som slutade 0-3. Nanne Bergstrand måste hänga löst på tränarbänken. Nu gäller det för de rödklädda att knyta näven i fickan och så dåliga är inte smålänningarna. På fasta situationer kommer Kalmar, med stabila pjäser som Elm, Bergqvist och Israelsson, kunna störa detta Häcken. Värdet till höger lockar ändå att plita med.

6. Östersund – Elfsborg 2

Östersund visste knappt om de skulle vara glada eller besvikna efter poängen borta mot IFK Göteborg. De första 20-25 minuterna var jämtarna totalt utspelade och kunde legat under med både två och tre mål. Sen tog matchens bästa spelare Nebiyou Perry tag i tyglarna och låg bakom vändningen. IFK:s kvittering kom med bara fem minuter kvar att spela och det är såklart surt, men sett till underliggande siffror ska ÖFK vara väldigt glada att de fick poäng. Svårare nu för de rödsvarta när formstarka Elfsborg kommer på besök. Gästerna från Borås avfärdade AIK utan några större problem och återigen nätade Jesper Karlsson. Det var hans femte på de fyra senaste omgångarna. Thelins gäng ser riktigt bra ut i år och mot ett mediokert Östersund ska de gulsvarta ses med bra chans att lösa ytterligare en trea. Spiktvåa!

7. Örgryte – Trelleborg X

Örgryte gör en svag säsong i Superettan men kanske kom vändningen mot Västerås? Då vände de rödblåa ett 0-1-underläge till 2-1 efter två riktiga klassmål av Ackermann och Browning. Den sistnämnda drog också på sig säsongens fjärde varning i matchen och är därmed avstängd här. Trelleborg föll klart borta mot Brage och hade inte mycket att sätta emot då. Skåningarna har ett ganska mediokert spelarmaterial, men ligger före ÖIS i tabellen och visst kan Fatawu blixtra till då och då. Det är en väldigt svårtippad tillställning som ska gå av stapeln på Gamla Ullevi och då känns det som att alla tecken är att föredra.

Till Europatipset

8. Stabaek – Odds BK 1

Odd la beslag på tredjeplatsen i norska Eliteserien efter att ha besegrat Rosenborg med 2-1. Det var tredje raka segern för de vitsvarta men det ska sägas att insatserna mot Mjöndalen och Ålesund dessförinnan inte direkt imponerade. På resande fot har Odd torskat två av fem fajter, mot Strömsgodset och Sarpsborg. Stabaek torskade som vanligt borta mot Haugesund men har förutom den plumpen stått för en ganska fin säsongsinledning. I laget finns allsvenska bekantingar som Mattias Sandberg i målet, Mats Solheim i backlinjen och, på sista tiden, Romain Gall på bänken. Stabaek har inte torskat hemma mot Odd på fyra år och får vi ettan under 40 procent slår jag till med en spik.

9. Aalesund – Viking 2

Ålesund ligger sist i Eliteserien och ser mer och mer ut som seriens sämsta lag. Senast torskade de borta mot Sarpsborg med 0-4 och det var femte nollpoängaren på de sex senaste omgångarna. Fridjónsson är farlig på topp men i övrigt ser det mediokert ut. Mittbacken Klinkenberg tvingades bryta efter tio minuter senast och är ett frågetecken här. Viking föll mot Kristiansund med 1-2 i den förra omgången i en jämn match och ligger i botten även de. Tilltänkta skyttekungen Veton Berisha hittade i alla fall nätet då och kan han komma igång ordentligt är mycket vunnet. Viking ska hållas högre och en tvåa under 50 procent spikas.

10. Kristiansund – Start 2

Kristiansund har under många säsonger varit ett stabilt lag i det norska finrummet och återigen gör de en bra prestation och befinner sig på en femteplats efter tolv spelade omgångar. Med två raka segrar i ryggen kommer de med gott mod till mötet mot Start. Här blir dock värdarna rejält överstreckade av svenska folket. IK Start har högre kapacitet än de visade i 0-5-torsken mot Molde i veckan. Bland annat har nykomlingarna tagit poäng av Brann, Stabaek och Rosenborg under sommaren. Med en etta streckad upp i himmelen lockar verkligen rensartvåan. Alla tecken är dock bäst.

11. Mjöndalen – Haugesund 1

Haugesund avfärdade Stabaek med 3-1 och ser stabila ut på det egna gräset. De får dock problem så fort det ska spelas fotboll på resande fot vilket fem poäng på fem bortamatcher vittnar om. Trots problemen på främmande mark får Haugesund stort förtroende av tipparna i bortamötet med Mjöndalen och det känns inte helt rätt. Visserligen har värdarna visat usel form mot slutet med sju raka förluster, men hemma på Consto Arena tog de poäng i elva av 15 matcher i fjol. Värdet på ettan ser ut att bli magnifikt och då är det bara att spika av hemmalaget.

12. Strömsgodset – Sandefjord 2

Sandefjord kom tvåa i OBOS-ligaen 2019 och fick därmed en plats i Eliteserien. Här har det sett allt bättre ut mot slutet med tre segrar på de fem senaste omgångarna. Framförallt imponerar segern mot Molde förra helgen. Kan Sandefjord bygga vidare på den triumfen ska de ses med ypperlig chans att skrälla mot Strömsgodset. Värdarna har torskat tre av sina fyra senaste (bland annat med 0-4 mot Molde) och ligger bara två poäng före besökarna i tabellen. Ändå är ettan uppe runt 70 procent och snurrar. Det är alldeles för mycket. Strecka från höger där värdet finns.

13. Rosenborg – Sarpsborg 2

Rosenborg är en fallen stormakt i Norge. I fjol kom de trea i tabellen och denna säsong ligger de vitsvarta redan 16 poäng bakom Bodö/Glimt. Två av de tre senaste omgångarna har slutat med förlust och 1-2 borta mot Odd var faktiskt smickrande siffror för Trollungarna. Pål André Helland drog på sig säsongens fjärde gula kort där och är därmed avstängd. Sarpsborg styrs av Micke Stahre och har den gamle IFK Norrköping-hjälten David Mitov Nilsson i kassen. Närmast kommer de från säsongens kanske bästa prestation när Ålesund slogs tillbaka med 4-0. Visst är Lerkendal en svår arena att åka till men att ettan ska snudda vid 70 procent är helt uppåt väggarna fel. Skrällen till höger är ett måste att utgå från.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Viking

Aalesund är helt klart ett av seriens sämsta lag. Viking är betydligt stabilare och står de bara för en normal prestation slutar detta möte med en klar bortaseger.

Kupongens luring! – Start

Start stod för en mycket fin insats när de besegrade Mjöndalen med 3-0. Borta mot Molde var nykomlingarna chanslösa tidigare i veckan, men Kristiansund är ett enklare motstånd. Tvåan under tio procent är ett måste tecken att få med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Djurgården – Hammarby 1
  2. Falkenberg – Malmö FF x2
  3. Mjällby – AIK 1x
  4. Örebro – IFK Göteborg 2
  5. Häcken – Kalmar FF 12
  6. Östersund – Elfsborg 2
  7. Örgryte – Trelleborg 1x
  8. Stabaek – Odds BK 1
  9. Aalesund – Viking 2
  10. Kristiansund – Start 12
  11. Mjöndalen – Haugesund 1
  12. Strömsgodset – Sandefjord x2
  13. Rosenborg – Sarpsborg x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Djurgården – Hammarby 1x
  2. Falkenberg – Malmö FF x2
  3. Mjällby – AIK 1x
  4. Örebro – IFK Göteborg 2
  5. Häcken – Kalmar FF 1×2
  6. Östersund – Elfsborg 2
  7. Örgryte – Trelleborg 1×2
  8. Stabaek – Odds BK 1
  9. Aalesund – Viking 2
  10. Kristiansund – Start 1×2
  11. Mjöndalen – Haugesund 1
  12. Strömsgodset – Sandefjord 1×2
  13. Rosenborg – Sarpsborg x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 8 augusti, 2020