Europatipset idag 12/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Med sportlov och jackpotten på 3,5 miljoner i tankarna tas ett nytt Europatips an där lejonparten av kamperna spelas på brittiskt territorium. Engelska The Championship går in i en känslig fas, medan skotska Premiership är som den brukar vara. Ett gäng storlag i Italien, Frankrike och Nederländerna cuplirar också, så pass på för att finna 13 rätt!

Spelstopp: 20.44

Till Europatipset

1. Inter – Napoli 1

I den italienska cupen återstår fyra lag, och två av dessa gör upp på San Siro i den första akten av två. En kombination av brända målchanser och en hönsgård till försvar låg bakom Napolis 2-3-nederlag hemma mot Lecce i söndags. Även David Ospina hade en dålig dag på jobbet och släppte till många till synes onödiga returer. En av Inters ljuvligaste derbytriumfer någonsin kom på söndagen efter att Contes pansarkryssare vänt 0-2 i paus till 4-2 när domaren blåste av mötet. Milanesarna har prickat formen, och därmed spikas Nerazzurri som tar sin fjärde raka vinst på lika många kamper!

2. Lyon – Marseille 1

Grannlandet Frankrike och dess cupturnering Coupe de France är framme i kvartsfinal, och det är inga dåliga lag som gör upp Parc Olympique Lyonnais. Värdarna gjorde vad de kunde i söndags när säsongens svåraste bortamöte väntade på Parc des Princes i Paris. 2-4 mot Les Parisiens sved, men effektiviteten i avsluten var det emellertid inget fel på; två skott på mål renderade i lika många baljor, bland annat Martin Terriers första fullträff för säsongen. Dimitri Payet har lett sitt Marseille till seger i de senaste ligaomgångarna, och mycket talar för att OM kommer att säkra andraplatsen i Ligue 1 då krutet verkar läggas där. Sedan 2018 är det dock klar plusstatistik för OL i inbördes möten, och till runt 50 procent tar vi fram hammaren.

3. Bristol City – Derby 1

The Championship är framme i omgång 32 och av de två kombattanterna på Ashton Gate ser uppflyttningschanserna störst ut för Bristol City. Ligasjuan åkte förvisso på däng i fredags mot Birmingham (1-3), men med två potentiella nytillskott i startelvan i form av den före detta Hull-spelaren Markus Henriksen och Nakhi Wells förstärks både laget och moralen. Massvis med mål åt bägge hållen i de senaste kamperna för Derby. Martyn Waghorn fortsätter att ösa in bollar, men en hel del hänger på åldringen Wayne Rooney. Orkar han hela vägen fram till maj? Känslan i magen säger emellertid att The Rams inte klarar resan till Bristol med poäng i behåll. Kraftsparka in ettan!

4. Huddersfield – Cardiff 1

Nere i källaren slåss Huddersfield hårt för sitt kontrakt, och det har gett resultat; 2-0 på självförtroendestinna QPR var inte bara en fjäder i hatten för The Terriers utan även en utökad säkerhetskudde ner till strecket. I övrigt är det inte otroligt att publiken på John Smith’s Stadium får skåda Benfica-lånet Chris Willock från start för första gången. Sakta men säkert har Cardiff närmat sig playoff-platserna som nu är fyra poäng bort. Denna resa borde vara en enkel historia för The Bluebirds som dock inte flyger särskilt högt på bortaarenorna. Tre fullpoängare utanför hemmamurarna har walesarna skrapat ihop på 16 försök i seriespelet och därmed går gästerna bort. Mycket finns att vinna på ettan som får stöd av krysset.

5. Luton – Sheffield Wednesday 1

Sheffield har fått flera chanser att haka på i kampen om playoff, men vägrat ta dessa. 0-0 mot Millwall och 1-1 mot Barnsley tyder antingen på bristande mental styrka eller fortsatt formsvacka, vilket som nu är värst. Försvararen Morgan Fox samt den australiske landslagsmittfältaren Massimo Luongo är ännu inte redo för att spela 90 minuter och kommer sannolikt inte att lira. Även om livet inte är lätt för Luton har luckorna bakåt börjat bli färre och James Collins är habil striker som gör det bra i den omgivning har befinner sig i. Hemmaviktorian innebär ett betydande ekonomiskt tillskott, och då blir en liten chansning från vänster!

6. Millwall – Fulham 1

The Lions från The Den ska spela Londonderby mot bättre placerade Fulham, men trots den senaste tidens lite nedslående resultat har de blåvita en del att glädjas åt. Det ser ganska bra ut på skadefronten, och två hemmaderbyn av tre (Charlton, Brentford) har vunnits. The Cottagers skuggar inför veckans matcher tvåan Leeds på målskillnad, och ser väl ut att gå upp i Premier League efter bara en säsong i The Championship. Just här är risken stor för bananskal och isfläckar då de svartvita inte lyckats segra i London, om det inte spelats på Craven Cottage. Med start i väster rullar kulorna in.

7. Reading – West Bromwich 1

Ånyo är West Brom herre på täppan, men för att detta skulle ske krävdes två relativt enkla matcher mot Millwall och Luton, 2-0 i bägge tillställningarna. Innan dess hade Birmingham-klubben gått igenom en helt horribel januari-månad med utan segrar och hållna nollor för Sam Johnstone. Reading må önska att de tog fler poäng än vad som nu är fallet, men The Royals har en förmåga att antingen vinna stort hemma eller åka på nederlag med högt pH-värde. Därför gå vi först på ettan för riksdalernas skull, och i nästa andetag pepprar vi match 7 med garderingar.

8. Stoke – Preston 2

Botten mot toppen på Bet365 Stadium, och det bådar illa för Stoke. The Potters har förvisso segerjublat ganska ofta på sistone, men förbehållet är att de rödvita haft tur att möta lag i precis rätt läge, som exempelvis West Brom i formsvackan eller bortasvaga Charlton. Preston, med sina tio poäng på fyra omgångar, och inga ordinarie borta, ser riktigt bra ut. På dessa matcher har Tom Barkhuizen tre baljor och och Daniel Johnson två på sina respektive målkonton. Den lilla överstreckningen på gästerna medför en kryssgardering.

9. Vitesse – Ajax 2

En holländsk cupkvartsfinal sprängs in mellan de brittiska kamperna. Vitesse bortaföll i helgen i Groningen efter att svenske Ramon Lundqvist sänkte Arnhems stolthet från elva meter (0-1). Det var kulmen på en formdipp som föregåtts av två oavgjorda. Serieledarna Ajax fick sin kamp i Utrecht uppskjuten, men dessförinnan slog de vitröda PSV med 1-0 tack vare Quincy Promes elfte fullträff på 18 spelade ligamatcher. I inbördes möten blixtrar Vitesse till emellanåt, men det kommer inte att räcka till mot Nederländernas bästa fotbollslag. Med en holländsk träsko bankas tvåan dit!

10. Hibernian – Ross County X

Skottland för den resterande delen med start i Edinburgh. Dubbla mål av Billy McKay mot femman Livingston gav Ross County lagets första trea sedan mitten av december. Med fem poäng upp till Hibs kan The Staggies kanske få kontakt med hemmalaget och tillika seriens sexa. Värdarnas Marc McNulty satte tre i cupsegern i söndags, men i ligaspelet haltar de grönvita. Chanskryss till fint värde som utgång där ettan följer om stålarna räcker till.

11. Kilmarnock – Rangers 1

Filip Helander saknas fortfarande och får vänta ett tag till på sin comeback för sitt Glasgow Rangers som sett skakiga ut hemma, och dessutom förlorade sin senaste bortakamp (Hearts, 1-2). Det blir nog inget ligaguld denna vår heller. Mållöst blev det i helgens cupspel borta mot Aberdeen, men innan dess hade Kilmarnock plockat två raka treor anförda av glödhete strikern Eamonn Brophy. Burväktaren Laurentiu Branescu drog på sig två gula mot Hearts (3-2) men ersättaren Jan Koprivec har rutinen som krävs. En knall som ger eko kan ligga och lura, men här krävs full täckning i den mån det går.

12. Livingston – St. Mirren X

Livingstons försvar var inte på topp direkt mot bottenlaget Ross County. Både med försvaret samlat, och när det målet skulle värjas från kontringar hängde inte Ciaron Brown och de andra i de bakre leden alls med. 0-1 i cupen mot Inverness i helgen gjorde inte denna februarimånad direkt roligare. Gästande St. Mirren har förälskat sig i oavgjorda resultat – fyra raka kryss i tävlingssammanhang för The Saints som definitivt nöjer sig med ett femte här. 1X räcker gott när tummarna hålls för besökarna från Paisley.

13. St. Johnstone – Motherwell 1

Sist ut är en match utan en klar favorit. Ligatrean Motherwell skulle kunna vara det, men då formen dippat rejält, och målen i ligaspelet sinat hopar sig frågetecknen kring The Steelmen. Hemmalaget har införskaffat sig en ny mittback i Jamie McCart som börjat utveckla en bra känsla med kollegan kapten Jason Kerr. Detta har synts på hela St. Johnstone som under perioden december-februari bara har två nederlag i ligaspelet. Magen säger spiketta!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Ajax – Giganten från Amsterdam brukar köra med motståndet i hemlandet, vilket Vitesse troligtvis blir varse om. Ajax spelschema är fortfarande för luftigt för att ge utrymme för skrällar – säker rödvit viktoria!

Kupongens luring!

Kilmarnock – Om någon jätte brukar falla i Skottland så är det oftast Rangers, och då Europa League snart är annalkande är det inte otänkbart att Stevie G:s manskap har för mycket i huvudet. Målskickliga Kille kan fixa biffen!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Inter – Napoli 1
  2. Lyon – Marseille 1
  3. Bristol City – Derby 1
  4. Huddersfield – Cardiff 1x
  5. Luton – Sheffield W 1x
  6. Millwall – Fulham 1x
  7. Reading – West Brom 1x
  8. Stoke – Preston x2
  9. Vitesse – Ajax 2
  10. Hibernian – Ross C x
  11. Kilmarnock – Rangers 1x
  12. Livingston – St. Mirren 1x
  13. St. Johnst. – Motherwell 1

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Inter – Napoli 1
  2. Lyon – Marseille 1
  3. Bristol City – Derby 1
  4. Huddersfield – Cardiff 1x
  5. Luton – Sheffield W 1×2
  6. Millwall – Fulham 1×2
  7. Reading – West Brom 1×2
  8. Stoke – Preston x2
  9. Vitesse – Ajax 2
  10. Hibernian – Ross C 1x
  11. Kilmarnock – Rangers 1×2
  12. Livingston – St. Mirren 1x
  13. St. Johnst. – Motherwell 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 11 februari, 2020