Europatipset idag 16/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

En helt underbar söndagskupong på Europatipset serveras oss fotbollsfantaster med mindre trampade stigar, intressanta skrällar och massvis av värde. Sex länder hinner avverkas på denna trevliga Europa-resa som är kantad av möjligheter. Femmans växel direkt!

Spelstopp: 14.59

Till Europatipset

1. Arsenal – Newcastle 1

Emirates får äran att vara den första arenan som besöks denna söndag, och som publiken i norra London suktar efter en hemmaseger i Premier League. Den senaste kom på nyårsdagen, 2-0 på United men före och detta har det varit långa torrperioder för Mikel Artetas The Gunners. Här finns dock en mycket god möjlighet till en fullpoängare då Newcastle är i samma sits formmässigt, men kryddar det med ett katastrofalt skadeläge (nio spelare i truppen är otillgängliga) och ett dåligt bortafacit. Spiketta och med ett tänkbar matchhjälte i Gabriel Martinelli.

2. Aston Villa – Tottenham 1

På Villa Park har publiken ett trevligt minne från de två senaste hemmakamperna som bägge slutat med 2-1-triumfer. Först mot Watford efter Tyrone Mings mycket sena avgörande, och ett par dagar senare besegades topplaget Leicester med samma siffror i Ligacup-semifinalen. Även då kom vinstmålet sent, den gången av Trézéguet. Bra drag i Spurs just, som sett lite ruljangs i truppen. Christian Eriksen är som bekant numera en Interspelare, medan bland annat Steven Bergwijn är ny in. Fortfarande ingen Kane, och då går vi för värdet och streckar från vänster.

3. Lazio – Inter 1

Mot den italienska huvudstaden och mötet mellan Lazio och Inter vars fanskaror har en “gemellaggio”, alltså ett sorts tvillingskap med goda relationer. SS Lazio gör en fenomenal säsong och i Roms ljusblå delar spirar hoppet om den första ligatiteln sedan Sven-Göran Eriksson glansdagar i Rom för 20 år sedan. Felipe Caicedo sänkte Parma, och nu väntar ett gäng milanesare som Örnarna trivs bra mot. Antonio Conte har fört sitt Inter till serietoppen, och verkar satsa hårt på Scudetton. 0-1 blev det i Coppa Italia mot Napoli i onsdags, och med kortare vila och Europa League på torsdag luktar det blåsvart förlust på Olimpico. Sannolik etta!

4. Cagliari – Napoli 1

Färjan går till Sardinien och en potentiell skräll på Sardegna Arena. Gennaro Gattusos styre i Napoli har präglats av höga toppar och djupa dalar. I onsdags var det dags för en topp då de ljusblå tog ett stort kliv mot Coppa Italia-finalen genom att vinna semifinal 1 av 2 på San Siro med 1-0. Inter sänktes av Fabian Ruiz, och nu väntar alltså en ny relativt lång bortaresa för ojämna Napoli som kan komma att bli utan Insigne och Koulibaly. De rödblå värdarna har tappat styrfart under vintern, men är fortsatt ett jobbigt lag att möta mitt ute i Medelhavet. Nainggolan spelar inte på grund av avstängning, men med 1-0-segern i Neapel i höstas sätts hoppet till ettan som ger grym återbäring. Fyll på efter plånboksomfång.

5. Sampdoria – Fiorentina 2

På den italienska nordvästkusten tar Claudio Ranieris Samp emot Toscanas största fotbollsklubb, Fiorentina. Värdarna är numera på den trevligare sidan strecket, och vägen dit kan beskrivas som två steg fram, ett bak. Hemma på Marassi har det bara blivit tre segrar på tolv försök, och Albin Ekdal kan inte hjälpa sina kamrater i kampen mot den fjärde då svensken är avstängd. Viola har precis avverkat två svårare kamper mot Juve (0-3) och Atalanta (1-2), men har ok chanser i Ligurien då de lilaklädda faktiskt tar fler poäng borta än hemma. Ingen förlust mot Doria på två år, och håller den sviten i sig ökar kassaflödet. X2 och forza Viola!

6. Sassuolo – Parma 1

Emilien i norra Italien förser oss med ett hett regionalderby. 2-1-2 i de senaste mötena mellan de två klubbarna, och bara tre pinnar skiljer lagen åt. De grönsvarta värdarna går finfint tack vare två raka vinster med sköna 4-2 mot Roma som en extra god karamell att suga på. Francesco Caputo och Jeremie Boga har på dessa två omgångar fem mål tillsammans, och kommer att vara ett hot mot Parmas just nu ihåliga försvar. 0-1 mot Lazio hemma, och ingen seger på främmande gräs i Serie A sedan mitten av december. Ettan på Mapei Stadium är en fullgod spik.

7. Eibar – Real Sociedad 1

Vi håller kvar i Sydeuropa en stund till, men nu i Spanien och La Liga. Det baskiska derbyt på lilla Ipurúa kommer att bli en hetsig historia både på grund av prestigen, men även de båda lagens poängbehov i bägge delarna av tabellen. Värdarna spelar sitt andra raka derby och hoppas givetvis på bättre lycka än mot Alavés (1-2). Fábian Orellana, som reducerade för ”Vapensmederna”, gör sin bästa säsong någonsin i La Liga. Sociedad har matchats tufft i och med cupspel och här finns det risk för slitna ben i bortalägret. Högermittfältaren Portu är dessutom avstängd så börja med överraskningsettan.

8. Athletic Bilbao – Osasuna X

Baskien håller oss kvar i ett fast grepp, dock i Bilbao denna gång. Aridane är åter tillgänglig för Osasuna och kommer med all sannolikhet att som brukligt figurera i gästernas försvarslinje som efter två svåra ligamatcher mot Villarreal (1-3) och Real Madrid (1-4) välkomnar återkomsten. Bilbao kommer också från två nederlag i ligan i följd, och 1-2 mot rivalen Sociedad var oerhört jobbig. Då såg Iker Muniain rött och är nu givetvis inte tillgänglig för spel. Oavgjort ligger i faggorna, och ettan krokas på.

9. Mainz – Schalke 1

Deutschland kommt nächst och Bundsliga. Mycket var förlåtet när Robin Quaison på egen hand sköt Jürgen Klinsmanns Hertha i sank. Svensken satte alla Mainz mål, det sista från elvameterspunkten, när Die Nullfünfers tog alla poängen på Olympiastadion i Berlin (3-1). Nu kan värdarna skapa en betryggande lucka ner till Düsseldorf om Schalke besegras. I besökarnas led är det lite småturbulent då keepern Alexander Nübel åter ställer sig mellan stolparna på grund av en skada på Markus Schubert. Den förre lämnar S04 gratis i sommar och går till Bayern vilket rört upp känslorna. Två poäng på tre omgångar för Die Knappen är inte fantastiskt, och därmed startar vi med den värdemässigt fina ettan.

10. Odense – Bröndby 1

Vinterdvalan i Danmarks Superliga är över och det har skett del förändringar i Odense Boldklub under de senaste veckorna. En del spelare har lämnat, men de som inkommit som Aron Elis Thrandarson (Ålesund), Jørgen Skjelvik (LA Galaxy), Mart Lieder (Sönderjyske) och Kasper Larsen (IFK Norrköping) gör att de blåvita ser betydligt starkare ut nu. Även Bröndby har tappat en hel del spelare där polacken Kamil Wilczek till turkiska Göztepe är den största förlusten. Dessvärre har inga spelare värvats in överhuvudtaget, och då får ettan till under 50 procent stå ensam!

11. Reims – Rennes 1

Franskt slut på raden med Ligue 1. Stade Reims experimenterade en hel del i den senaste omgången och det slog inte alls väl ut. 0-3 mot Strasbourg och inte ett enda skott på målramen tyder på att värdarna återgår till sin vanliga 4-2-3-1-uppställning, och med en skadefri trupp är det helt rätt väg att gå. I tisdags lirade Rennes i Coupe de France. Gästerna tog en 3-0-viktoria mot Belfort och är därmed framme i semi. En liten måltorka kan dock synas i seriespelet efter två omgångar utan mål i rätt bur. Ett par skador stör, och eftersom värdefesten börjar från vänster gör vi likaså. 1X ska räcka.

12. Lille – Marseille 1

Veckans största möte i La France går av stapeln på Stade Pierre-Mauroy. Nio poäng av nio för Lille och två baljor av den unge nigerianen Victor Osimhen är givetvis positivt. LOSC är på väg upp och räds inte utmaningen i form av gästande serietvåan Marseille. Stöttepelaren och klubbikonen Dimitri Payet ser ut att missa resan till norra Frankrike vilket givetvis är ett stort avbräck. 0-1 i Lyon i onsdagens cupbatalj tär på självförtroendet. Ettan singlas.

13. Brest – St. Etienne 2

Uppe i norr stannar vi kvar för kupongens sista akt. Frankrikes mesta mästare St. Etienne tog sig vidare till Coupe de Frances semifinal efter att Les Verts 2-1-besegrat skräll-laget Epinal. Det behövde gästerna efter en i övrigt trist februarimånad. Samma sak gäller hemmalaget, som dock inte haft någon cupmatch att bygga upp självförtroendet genom. Mittförsvararen Castelletto har avtjänat sitt straff efter det röda kortet för två omgångar sedan, men vad ska han göra åt den magra målskörden? Ganska jämna odds, men Brest ger inga stålar – X2!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Arsenal – Även om The Gunners kanske inte är världsbäst just nu finns en del positiva tendenser. Och Newcastle som inte är mycket att hänga i granen utanför Tyne-and-Wear torde därmed bli en enkel historia.

Kupongens luring!

Aston Villa – Ok hemmafacit, färsk viktoria mot skickliga Leicester på Villa Park samt ingen Europamatch i tankarna, till skillnad från skadeskjutna Spurs. Mourinho får försöka portionera ut krafterna, men här finns risk att det slår bakåt. Go Villa!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Arsenal – Newcastle 1
  2. Aston V – Tottenham 1x
  3. Lazio – Inter 1
  4. Cagliari – Napoli 1x
  5. Sampd. – Fiorentina x2
  6. Sassuolo – Parma 1
  7. Eibar – Sociedad 1x
  8. A.Bilbao – Osasuna 1x
  9. Mainz – Schalke 1x
  10. Odense – Bröndby 1
  11. Reims – Rennes 1x
  12. Lille – Marseille 1
  13. Brest – St. Etienne 2

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Arsenal – Newcastle 1
  2. Aston V – Tottenham 1×2
  3. Lazio – Inter 1
  4. Cagliari – Napoli 1×2
  5. Sampd. – Fiorentina x2
  6. Sassuolo – Parma 1
  7. Eibar – Sociedad 1×2
  8. A.Bilbao – Osasuna 1x
  9. Mainz – Schalke 1×2
  10. Odense – Bröndby 1
  11. Reims – Rennes 1x
  12. Lille – Marseille 1
  13. Brest – St. Etienne x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 februari, 2020