Europatipset idag 18/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

En av årets stora höjdpunkter står för dörren. Alla fotbollsälskare kommer sitta bänkade framför El Clásico, mötet mellan Barcelona och Real Madrid. Europatipset innehåller även spel från bland annat Bundesliga och Ligacupen i England. 13 rätt ska inte vara omöjligt den här gången!

Spelstopp: 19.59

1. Barcelona – Real Madrid 1

Bättre än såhär blir knappast en vanlig onsdag i december. De två giganterna i spansk fotboll drabbar samman på Camp Nou. Real Madrid blev avklädda av PSG i Champions League men är ändå vidare till slutspel i sin favoritturnering. I La Liga ligger Marängerna från huvudstaden tvåa inför besöket hos sin antagonist. Barcelona toppar sin vana trogen tabellen och när Leo Messi åter spelar på en helt egen nivå går det inte att se något annat lag ro hem pokalen. Barca har tydligt plusstatistik gentemot Real sett till de senaste årens möten, förra säsongen blev det exempelvis hela 5-1 i motsvarande möte. Messi fixar biffen!

2. Everton – Leicester 2

Ligacupen i England tar vid med ett möte mellan två klubbar som var tippade intill varandra i de första Premier League-profetior. Så har inte fallet blivit, Leicester hade uppenbarligen andra planer och Brendan Rodgers rävar har nu tuggat sig hela vägen upp till andra plats. Everton har harvat på tok för långt ner för det material som finns innanför väggarna på Goodison Park men nu har de blåklädda börjat trumma igång. Närmast kommer The Toffees från ett 1-1 möte borta mot Manchester United. Leicester vann ligamötet mot Everton för två och en halv vecka sedan, då hade The Foxes hemmaplansfavör. X2 bör räcka nu.

3. Manchester United – Colchester

På drömmarnas teater kan man tro att det ska bli betydligt mer ojämnt än på Goodison Park. Många lär bli förvånade när det inte blir spel mot ett mål, Colchester har visat vid upprepade tillfällen att de trivs ypperligt mot drakarna från högsta serien. Både Tottenham och Crystal Palace har fått på näbben av denna uppstickare från League Two. Manchester United hade självklart löst detta om Solskjaer ställt upp med samma lag som slog Manchester City i Premier League men här lär det roteras hejvilt. Med tanke på vad Colchester ställt till med tidigare lockar skrälltvåan rejält. Gardera hela vägen om det finns resurser till en sådan utsvävning mitt i julhandeln.

4. Oxford United – Manchester City 2

Manchesters ljusblå representant ställs också mot en klubb några våningar under. Klassiska Oxford United som till vardags huserar i League One har tagit sig till kvartsfinalen i Ligacupen genom att slå ut lilla Crawley Town. Nu väntar regerande Premier League-mästarna och även om Pep Guardiola vänder ut och in på truppen kommer den ljusblå slåttermaskinen köra över Oxarna. Man City har en av världens bredaste trupper, i förra cuprundan lirade hyfsade pjäser som Jesus, Mahrez och Phil Foden. Tvåan står som stål.

5. Brescia – Sassuolo 2

Trots att den store artisten Mario Balotelli förärat Stadio Mario Rigamonti med sin närvaro har det inte lyft för värdlaget. Brescia har visserligen fått ny energi under nygamle coachen Corini men ligger kvar under nedflyttningsstrecket i Serie A. När omgång 16 ska stängas har Sassuolo chans att kliva upp på elfte plats. Isåfall blir Sassarna tabellgrannar med sin kombattant från i söndags, Milan. Att de grönsvarta gästerna lirat oavgjort borta mot både Milan och Juventus under december månad skänker trygghet till att lira X2 här.

6. Freiburg – Bayern München 2

På tal om tabellgrannar kommer vi osökt till Schwarzwald-Stadion. Om någon sagt på förhand att Freiburg och Bayern München skulle vara tabellgrannar efter 15 omgångar av Bundesliga hade man undrat om värdarna överpresterat eller gästerna underpresterat. Svaret är att båda dessa öden har mötts på halva vägen. Bayern ligger bara femma i nuläget, det är så svagt att tränaren Niko Kovac tvingats bort från den tyska storklubben. Motsvarande möte slutade med delad pott förra säsongen och utgångstvåan är mindre trygg än många tror. Gaffeln(etta-tvåa) är ett tänkbart alternativ.

7. Wolfsburg – Schalke X

Borussia Mönchengladbach toppade tabellen inför helgens resa hit till Volkswagen Arena. Nu leder de inte längre, Wolfsburgs vargar käkade upp Marco Roses manskap. Därmed har Die Wölfe plockat poäng i sex av åtta hemmamatcher i årets ligaspel. Schalke har gjort en stabil prestation under hösten men ingången i onsdagens batalj är inte den bästa. Gästernas målis Nübel köttade sönder en gubbe i Frankfurt i helgen så han sitter på botbänken nu, dessutom är David Wagner skadad. Luta pennan västerut!

8. Eintracht Frankfurt – Köln 1

Adolf Hütter är inget namn som klingar av knäck, glögg och julmys men Eintracht Frankfurts tränare kan inte hjälpa vad han heter. Hütters herrar har haft svårt att upprepa fjolårets suveräna säsong med framgångar i både Bundesliga och Europa League. Trots det är Eintracht klara för EL-slutspelet och i ligan är Örnarna åtminstone bättre än Köln. Den gästande nykomlingen ligger näst sist i serien och facit på resande fot är inget att hänga i granen. 0-1-5 är de så kallade Bockarnas resultat sett till samtliga tävlingsmatcher på bortagräs sedan augusti. Örnarna kommer mula Bockarna. Etta.

9. Amiens – Rennes 2

Den gamla svenskklubben Rennes går riktigt starkt just nu. Fem raka tävlingsmatcher har slutat med klackarna i tacket för de rödsvarta som lagt både Lazio och Lyon på rygg bara den senaste veckan. Amiens har en desto mindre trevlig ingång i den här åttondelsfinalen i Ligacupen. Fyra förluster och en oavgjord historia är facit de senaste fem fighterna på Stade de la Licorne. Tvåan garderas endast för att den är för hårt streckad.

10. Brest – Bordeaux 1

Vinzipparna från Bordeaux rullar in på Stade Francis-Le Blé med dubbla torsk i nacken. 3-1-nederlaget borta mot Marseille följdes upp med en mindre okej förlust hemma mot Strasbourg under söndagseftermiddagen. Brest slog nyss nämnda Strasbourg med hela 5-0 här för två veckor sedan. Ultranyttige italienaren Cristian Battocchio smällde in ett hattrick då. Med tanke på att Brest är ett av Frankrikes mest stabila hemmalag och endast överlistats en gång av tio möjliga här känns ettan som ett vettigt spikalternativ på den här kluriga kupongen.

11. Nantes – Strasbourg 1

Kanariefåglarna på Stade de la Beaujoire kvittrar glatt på diverse julvisor under den trevliga trenden. Nantes har flugit hela v??gen upp till toppkvintetten i Ligue 1 tack vare en väloljad defensiv som snittar under en insläppt balja per runda. Strasbourg ligger på den nedre halvan i det franska finrummet efter att ha förlorat två tredjedelar av sina bortamatcher. Kanariefåglarna har vunnit åtta av sina senasrte elva möten med dessa gäster från Europas så kallade huvudstad. Smäll in spikklubban i det gulgröna fågelboet!

12. Nimes – St. Etienne 1

Sista franska cupkampen ett formsvagt hemmalag och ett skadedrabbat bortalag. Nimes har endast erövrat en viktoria på sina senaste sex tävlingsmatcher, därmed ligger de så kallade Krokodilerna näst sist i Ligue 1. St. Etienne kommer från tre raka tävlingstorsk, två i ligaliret och en i Europa League. Värdarna har fått mer vila inför onsdagens drabbning, frågan är hur fräscha de skadedrabbade gästerna känner sig efter söndagens kölhalning hemma mot PSG. Ettan lockar mest, börja med den och täck upp efter behag.

13. Hearts – Celtic 2

Europaresan avrundas i Skottlands huvudstad, Edinburgh. Hit kommer den grönvita giganten från Glasgow som färska Ligacupmästare efter att ha besegrat sin antagonist Rangers. Därefter har Celtic hunnit besegra Hibernian i seriespelet och få på näbben av Cluj i en betydelselös EL-torsk där Neil Lennons mannar är vidare till slutspelet. Hearts ska trots gästernas serieledning kunna hota hemma på Tynecastle. Här har ligatvåan Rangers varit på besök under hösten och vänt hem utan seger, dessutom slog Hearts faktiskt Celtic i huvudstaden förra hösten. Finns det några kulor kvar längst ner i kistan så är det läge att fiska upp dem nu för både ettan och krysset är äkta julklappar!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Man City

Oxarna från Oxford får fokusera på att jaga autografer och bränna av selfies, någon chans till avancemang finns inte mot mästarna från Manchester.

Kupongens luring!

Hearts

Celtic har matchats stenhårt senaste tiden, det här är sjätte matchen bara i december. Hearts slog Celtic ifjol och kan göra det igen till suverän avkastning!

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Barcelona – R.Madrid 1
  2. Everton – Leicester x2
  3. Man Utd – Colchester 1×2
  4. Oxford Utd – Man City 2
  5. Brescia – Sassuolo x2
  6. Freiburg – B.München 1×2
  7. Wolfsburg – Schalke 1x
  8. E.Frankfurt – Köln 1
  9. Amiens – Rennes x2
  10. Brest – Bordeaux 1
  11. Nantes – Strasbourg 1
  12. Nimes – St. Etienne 1
  13. Hearts – Celtic 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 december, 2019