Europatipset idag 23/2 – analys, tips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Massvis av kontinentens mest glamourösa klubbar ska ladda om efter eskapaderna i Europa. Som vanligt lyckas vissa bra medan andra lyckas mindre bra. De fyra miljonerna i jackpotten minskar inte suget – tryck plattan i mattan på väg mot 13 rätt på söndagens Europatipset!

Spelstopp: 14:59

Till Europatipset

1. Manchester United – Watford 2

Tipsets start sker på (Mar)drömmarnas Teater. De en gång så stolta Röda Djävlarna ligger inför omgången sjua i Premier League och nådde inte längre än 1-1 i Brygge i torsdags. Förvisso vilades ett par spelare, men det var kanske mer framtvingat av skador än av rotationsvilja. 14 dagar har passerat sedan Watfords senaste kamp vilket gett Ismaïla Sarr tillräckligt med tid för att hinna ikapp sin muskelskada. Danny Welbeck väntas starta mot sin barndomsklubb och då United under säsongen varit oerhört generösa mot småklubbarna spås en ny skräll äga rum på Old Trafford. Smäll på med tecken.

2. Arsenal – Everton 1

Den satt hårt inne, men till slut lyckades The Gunners få hål på Olympiakos i torsdagens Europa League (1-0). Sokratis åkte på en smäll, men i bästa fall kan han spela. I elvan väntas Mesut Özil och Nicolas Pépé göra comeback – en stark rödvit startuppställning med andra ord. I Carlo Ancelottis Everton väntas nyheter i elvan. André Gomes ser ut att rekordsnabbt kommit tillbaka efter fotledsskadan, och Fabian Delph är åter tillgänglig efter avstängningen. Hemmalaget får utgångtecknet, men formen talar för att The Toffees kan plocka en pinne. 1X på Emirates!

3. Wolverhampton – Norwich 1

Wolverhampton fullkomligt mosade Espanyol (4-0) i torsdags, och The Wanderers saga fortsätter. Diego Jotas hattrick understryker den styrka Nuno lyckats förmedla till hela klubben i både England och Europa. Avsågade Norwich gör sällan något väsen ifrån sig mot topplagen, och än mindre på okänt gräs. Två fullpoängare och ett kryss till Wolves fördel i de senaste tre kamperna lagen emellan. Norwich är dessutom för dåliga för att något annat än hemmavinst ska vara realistiskt. Spik!

4. Hellas Verona – Cagliari 2

I Italien är striden om Europa-platserna tät, och mot alla odds är Verona med och tampas där uppe. 2020 har varit angenämt för de gulblå, men utan Pazzini och Borini (bägge skadade) och Miguel Veloso (avstängd) får norditalienarna vara extra vaksamma. Mittfältsdynamon Radja Nainggolan är tillbaka från läktaren och går rakt in i Cagliaris startelva. En som lämnat den är Robin Olsen då Alessio Cragno stått mellan stolparna de senaste fyra matcherna och minskat antalet insläppta. Med bara tre poäng upp till Hellas och bra återbäring på ö-laget streckas match 4 från höger.

5. Torino – Parma 1

På sistone har nederlagen varit många för Torino, på San Siro mot Milan (0-1) blev det inga poäng. Il Toro skapade emellertid en del, och med bättre skärpa på Berenguer hade de mörkröda tagit ledningen. Dejan Kulusevskis Parma går bra med seger borta mot Sassuolo (1-0) som senaste fajt, men nu börjar blessyrerna bli många. Gervinho och Cornelius längst upp i all ära – det krävs en hel del för att täcka upp luckorna som skadade Darmian och Kucka lämna efter sig. Den öppna matchen går värdets väg när Torino får bli en modig spik.

6. Valladolid – Espanyol 2

Ibland kan en stjärnsmäll föra något gott med sig. 0-4 på Molineux torde innebära ett uppvaknande för Espanyol som ändå kan vara nöjda med pinnen i Sevilla (2-2) i senaste ligamatchen. Positivt är att Didac Vila förstärker försvaret där det behövs som mest. Det har inte blivit många poäng för Valladolid den senaste månaden, och sakta glider värdarna ner i samma träsk som besökarna. Den tappade 1-0-ledningen i Granada blev 1-1 i 81:a och 1-2 i 96:e. En knäckande upplevelse med raserat självförtroende för hemmalaget. X2 maxar värdet!

7. Getafe – Sevilla X

Två Europa League-spelande lag gör upp på Alfonso Pérez, och i torsdags firade Getafe en av sina största kontinentaltriumfer. 2-0 på Ajax bara bekräftar att El Geta, med lirare som Jaime Mata och nyligen inlånade Deyverson, fortsatt blir en kraft att räkna med. Sevilla reste till Rumänien och fick med sig 1-1 mot svåra Cluj efter att nyförvärvet från Leganés, Youssef En-Nesyri, räddat Los Rojiblancos med knappa tio minuter kvar. Det är andra raka bortamatchen som marockanen nätar, och med det i bakhuvudet kan de defensivt täta andaluserna roffa åt sig ett kryss i Madrids utkanter. Ettan måste givetvis med.

8. Atlético Madrid – Villarreal 1

Det är svårt att ogilla Altético Madrid efter 1-0-insatsen mot Liverpool i tisdags. Diego Pablo Simones prägel på Los Colchoneros sitter i, och med hjärta, lungor och skicklighet besegrades Europamästarna som inte på något sätt var dåliga. Framgång föder framgång heter det som bekant. Det vet även Villarreal som är uppe och flyger högt. Pau Torres väntas ta plats i mittförsvaret som på de senaste veckorna sett många olika ansikten. Det är sällan bra, och med en Diego Costa som närmar sig 90 minuter kan det bli tungt för Den Gula Ubåten. Krysset får nog ändå plockas med som komplement till den givna ettan med hänsyn till den kraftiga streckningen på huvudstadsklubben.

9. Bayer Leverkusen – Augsburg 1

Leverkusens nyförvärv Exequiel Palacios är förbi sin avstängning och Paulinho är tillbaka från landslagsuppdraget för Brasilien. Den sistnämnde hoppade in i torsdags segermatch mot FC Porto (2-1) och är redo för mer. Augsburgs keeper Tomas Koubek har fått utstå en hel del kritik och kan förlora sin plats till Andreas Luthe. En sådan känslig position är avgörande för laget som bara har en pinne på två kamper, och 0-5 senast det vankades resa. Ettan är för stark för att garderingar ska behövas. Banka!

10. Wolfsburg – Mainz 2

Andra raka hemmamatchen för Wolfsburg på bara ett par dagar. Die Wölfe hade ett förkrossande bollinnehav mot MFF (2-1), men har satt sig i ett lite svårt läge då skåningarna fick med sig bortamålet. Och utan Kiese-Thelins självmål hade det sett direkt illa ut. Bra bortaseger i Berlin (3-1) och sedan acceptabla 0-0 mot Schalke för Mainz i Bundesliga. Sydtyskarna ställs dessutom mot ett skadeskjutet hemmalag medan man själva troligtvis har samma elva för tredje matchen i rad. På lilla blir X2 valet i hopp om stålar, men ettan ska med så snart det finns möjlighet.

11. St. Etienne – Reims 1

Franska mesta mästarna St. Etienne blir inte mästare denna vår, utan har mer fokus på cupspelet som går bra samt att inte halka för långt ner. Just nu har Les Verts bara två poäng ner till strecket och måste därmed göra en kraftsamling tillsammans med hemmafansen på Stade Geoffroy Guichard. Där tas åtminstone några poäng, och med Mathieu Debuchy åter på sin högerbacksplats har de gröna större vinstchanser. Reims tuffar på trots att man är näst sämst av alla i Ligue 1 på att faktiskt göra mål. 18-årige El Bilal Touré sänkte Rennes senast, men då det krävs så mycket för att producera ett ynka mål går vi på värdarna som till under 50 procent är spel- och spikbara.

12. Aalborg – Bröndby 2

Även Norden finns med på raden när det danska fastlandet ger oss en kamp mellan två storheter i Superligaen. Ålborgs Kasper Kusk var inte sen att utnyttja Silkeborgs generösa försvar och satte matchens bollar (2-0). Dumt nog firade han målet så hårt att han drog på sig ett gult som betyder att han missar denna kamp. Trots ett svart transferfönster för Bröndby där flera tongivande spelare lämnade den danska huvudstaden tog BIF tre poäng på Fyn genom att besegra Odense Boldklub (2-0). Nya, unga ansikten som Morten Frendrup och Anis Ben Slimane höll måttet och verkar lovande. Ännu rätt öppet efter vintern så starta med blågula Bröndby!

13. Fenerbahce – Galatasaray 1

En värdigare avslutning på ett tips än ett Istanbul-derby är svårt att finna. I avsaknaden av Luiz Gustavo och Emre, borta för avstängning och skada respektive, är ett mer defensivt mittfält är att vänta för Fenerbahce. Formmässigt är Gala strået vassare, men varannan bortakamp (bland annat 0-1 mot Besiktas) slutar med poängtapp för Cimbom. Värdefyllda Fenerbahce sänker besökarna från Europa!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Bayer Leverkusen – Champions League-finalisterna från 2002 är bara sex poäng från förstaplatsen och gör succé även i Europa. Augsburg känns bara sega och åker på nya smällar. Enkel hemmatrea!

Kupongens luring!

Watford – Där United har flera olika målsättningar för säsongen har Watford bara en: hänga kvar. Utvilade och med taggtråd i magen överraskar The Hornets!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Man United – Watford x2
  2. Arsenal – Everton 1
  3. Wolves – Norwich 1
  4. H.Verona – Cagliari x2
  5. Torino – Parma 1
  6. Valladolid – Espanyol x2
  7. Getafe – Sevilla 1x
  8. A.Madrid – Villarreal 1x
  9. Leverkusen – Augsburg 1
  10. Wolfsburg – Mainz x2
  11. St. Etienne – Reims 1
  12. Aalborg – Bröndby x2
  13. Fenerbahce – Galatasaray 1

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Man United – Watford 1×2
  2. Arsenal – Everton 1x
  3. Wolves – Norwich 1
  4. H.Verona – Cagliari 1×2
  5. Torino – Parma 1
  6. Valladolid – Espanyol x2
  7. Getafe – Sevilla 1x
  8. A.Madrid – Villarreal 1x
  9. Leverkusen – Augsburg 1
  10. Wolfsburg – Mainz 1×2
  11. St. Etienne – Reims 1
  12. Aalborg – Bröndby 1×2
  13. Fenerbahce – Galatasaray 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 februari, 2020