Europatipset idag 4/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Trevligt Europatips finns att bemästra denna härliga december-onsdag. Elva fajter från Storbritannien är huvuduppgiften att klura ut denna dag där även en fransk och en italiensk drabbning står till förfogande. Ett par riktigt lågt streckade underdogs gör att möjligheten till fin utdelning är mycket god. Kan rentav Everton skrälla i derbyt mot Liverpool? Vi vänder omgående blicken mot Anfield!

Läs vår analys nedan, vårt speltips och spelförslag på Europatipset denna onsdag. Med omgångens skräll och säkra spel. Spelstopp är 20:29.

Spela på Europatipset hos Svenska Spel

1. Liverpool – Everton 1

Vi rivstartar med ett i vanliga fall högoktanigt derby i England. Efter en minst sagt kall höst lär Everton få svårt att utmana Liverpool denna afton på Anfield. Marco Silva är troligen dagar ifrån att få foten och 1-2-förlusten mot Leicester senast måste svida enormt. Alisson Becker är här avstängd men det bör inte innebära någon större skada för The Reds. Som alltid nästan när Liverpool hittas på en poolspels-kupong är det streckmässigt värt att stirra åt annat håll. Självklart ska Klopps mannar få en del av kakan här men derby är alltid ett derby och med jämna matcher historiskt finns absolut läge att åtminstone titta på krysset som komplement.

2. Manchester United – Tottenham X

Tottenham har gått rent sedan Mourinho klev in i handlingarna. The Lilywhites hade bra kontroll på händelserna senast mot Bournemouth. Nästan hela matchen! Trots en 3-0-ledning med mål av Dele Alli och Sissoko kunde inte London-laget helt slappna av nämligen. Försvaret är inte riktigt i harmoni hos Spurs och för tredje matchen i rad fick Paulo Gazzaniga vittja nätet dubbelt upp. Manchester kom undan med blotta förskräckelsen senast då Aston Villa besökte drömmarnas teater. 2-2 innebar åter poängtapp för United. Känslan är att denna fajt kommer bli tokjämn med ett kryss att utgå ifrån.

3. Chelsea – Aston Villa 1

West Ham chockade i derbyt mot Chelsea senast. 0-1-förlusten innebär nu att The Blues är inne i en mindre svacka. Spännande läge här dock för Londonklubben som har förväntningar att kunna få tillbaka den viktiga trion Abraham, Rüdiger och Barkley. Aston Villa ställde till med ordentlig oreda på Old Trafford i helgen. Birmingham-laget kunde mycket väl löst alla tre poäng med sig hem men fick nöja sig med ett kryss. Strecken ser ut att falla korrekt här och då är det såklart givet att måla ner ettan omgående. För utdelningens skull kan dock absolut hemmasegern kompletteras.

4. Leicester – Watford 2

Leicester flyger fram i Premier League just nu. Det är stolpe in mer eller mindre varje match för Rodgers rävar. 2-1-segern mot Everton var sannerligen inget undantag. Kelechi Iheanacho slog till med segermålet i matchens absoluta slutsekvens efter en misstänkt offside. Watford har för andra gången denna säsong sparkat en tränare. Quique Sánchez Flores fick lämna skutan efter en svag höst. The Hornets har dock ett riktigt spännande lag och frågan är när det ska släppa för de gulsvarta? Förra säsongen vann dessa bägge lag varsin match och när nu ettan målas upp mot smått vansinniga 90 procent är det supervärde till höger! Kupongens allra bästa rysarrensare är Watford!

5. Southampton – Norwich 1

Bottenkamp nu. St. Mary’s är spelplatsen och det är Norwich som ska försöka lösa poäng mot hemmahjältarna från Southampton här. Gästerna har löst fyra poäng på två matcher nu. Dessutom har superstrikern Pukki åter hittat maskorna! Viktig såklart både för Kanariefåglarna likväl som för finländaren själv. The Saints tog en blytung viktoria då Watford fick lämna med hängande huvuden i lördags. 2-1-segern kom efter en sen, mäktig vändning. Lagmässigt ska Hasenhüttls mannar hållas aningen högre. Stannar ettan under 60 procent är det faktiskt en klart godkänd spik på kupongen.

6. Wolverhampton – West Ham 1

West Ham bröt en bedrövlig trend med att besegra Chelsea på Stamford Bridge i helgen. En av hjältarna blev tredjemålvakten och tillika Premier League-debutanten David Martin. 33-åringen höll nollan i debuten och stod för en magisk prestation. Nu blir det en ny tuff utmaning på bortaplan för The Hammers. Wolves ångar på och förlorar inga matcher längre. Även om det länge såg dåligt ut mot Sheffield United senast blev det åter poäng för Vargarna som smyger med på en sjätteplats i ligan. Strecken ser ut att falla korrekt här och ettan kan agera spik likväl som denna historia kan garderas. Riktmärket är ändå att utgå från vänster.

7. PSG – Nantes 1

I Paris är det toppmöte som gäller då PSG och Nantes ställs mot varandra på Parken. Odds- och streckmässigt kan man dock knappast tro att detta är en drabbning mellan ettan och sexan i tabellen. Parisarna målas här upp brutalt vilket faktiskt rent spelmässigt inte är helt fel! Gästerna har inte vunnit i huvudstaden på drygt 17 år. Thomas Tuchel ser dessutom att kunna mönstra mer eller mindre ordinarie lag här och uppgiften ska bli alldeles för svår för de kanariegula. Ettan är en trygg spik.

8. Udinese – Bologna X

Det letar sig in en kamp från den italienska cupen på kupongen också. Udinese och Bologna ska göra upp om en plats i en kommande åttondelsfinal. Spelplats är Dacia Arena och för Udine-laget är statusen formsvagt. Gästerna tog en rejäl skalp då Napoli las på rygg i Neapel. En ruskigt stark bedrift. Bortaspelet har dock varit tämligen svagt för de rödblåa och frågan är dessutom hur lagen formeras här. Alltid när det vankas cupspel finns anledning att invänta eventuella startelvor. Så även här. I skrivande stund ligger strecken dock tämligen korrekt och det finns inget fel i att hela denna batalj.

9. Aberdeen – Rangers 2

Första stoppet på vår skotska resa inleds i Aberdeen. Det vankas nämligen toppmöte på Pittodrie Stadium dagen till ära. Klassiska Rangers har en finfin form att titta tillbaka på. Helander håller ställningarna i de bakersta leden och framåt finns Morelos och rutinerade Defoe som lagets bästa målskyttar. Rödvita The Dons, som värdarna kallas, har bara torskat tre bataljer i år. En av dessa kom mot just Glasgow-laget på bortagräs. Då vann Gerrards mannar med solklara 5-0. Troligen blir det jämnare nu men tvåan ska hållas som klar favorit här trots allt.

10. Hearts – Livingston 2

Två lag med stora frågetecken kring formen ställs mot varandra i den skotska huvudstaden. Hearts har inte bara förlorat matcher på sistone. Laget har dessutom förlorat sin tränare och står därmed utan coach här. Livingston ligger ett par pinnhål över sin onsdags-opponent i tabellen. Inbördes har dock gästerna haft rejäla bekymmer med hemmalaget. Gästerna har inte segrat här sedan 2002 och har dessutom inte målat på Tynecastle Park sedan 2012! Finns möjlighet att spika ettan till under 50 procent är det ett bra val på kupongen!

11. Kilmarnock – St. Johnstone 1

St. Johnstone bottnar tabellen. En hel del frågetecken kring gästernas försvarsspel finns. Nio mål på tre matcher i baken är såklart inget som imponerar. Svår uppgift nu för Tommy Wright och hans blåvita styrkor. Kilmarnock är ett lag för toppen och har framförallt på hemmagräs imponerat denna säsong. Tendensen är dock tydlig. Ettan kommer bli stenhårt streckad och då finns ingen anledning att lämna den alena. Krysset till låg procent är en alldeles utmärkt komplettering här.

12. Ross County – Hibernian 2

Hibernian var ett mittenlag i fjol och ser ut att bli så även i år. Laget från Edinburgh har sett riktigt fina ut på slutet. Poängen har i strid ström rullat in på Hibs konto. Gästerna hade rejäl oflax som bara fick med sig en pinne från hemmamötet med Kilmarnock senast. De grönvita ledde nämligen med 2-0 innan gästerna vände till 2-2 i matchens slutskede. Ross County är helt ur slag. Hemmagänget har dalat som en sten i tabellen och nu är goda råd snart dyra! Känslan är att tvåan ska stå sig bra här.

13. St. Mirren – Motherwell 2

St. Mirren är ett bottenlag i Skottland. Värdarna från Paisley strax utanför Glasgow har bara vunnit tre av 15 matcher i år. Laget tog steget upp från The Championship säsongen 17/18 och var på vippen att få respass tillbaka i fjol. Nu sitter The Buddies åter i en jobbig sits. Motherwell huserar å andra sidan i toppstriden. Gästerna ser ut att göra upp med Aberdeen om en topp 3-placering. Visst ska tvåan plitas ner tämligen omgående. Det är dock på hemmagräset som St. Mirren plockar alla sina poäng så långt. Med en lågt streckad etta finns all anledning i världen att kolla brett här.

Spela på Europatipset hos Svenska Spel

Omgångens säkra: PSG

Det är enorm klasskillnad i Frankrike där PSG är ett par nivåer över alla andra lag. Att de skulle tappa poäng hemma mot Nantes är inte troligt. Ettan ska stå bra.

Omgångens skräll: Watford

Det är inget snack om att Leicester gjort det bra, men nu börjar de bli rejält övervärderade. Watford har absolut kapacitet till att störa här.

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Liverpool – Everton 1x
  2. Man United – Tottenham x2
  3. Chelsea – Aston Villa 1
  4. Leicester – Watford 1×2
  5. Southampton – Norwich 1
  6. Wolves – West Ham 1
  7. PSG – Nantes 1
  8. Udinese – Bologna 1×2
  9. Aberdeen – Rangers 2
  10. Hearts – Livingston 1x
  11. Kilmarnock – St. Johnst. 1x
  12. Ross County – Hibernian 2
  13. St. Mirren – Motherwell 1×2

Spela på Europatipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 december, 2019