Eurosport direktsänder hela VM i friidrott

Eurosport och Eurosport HD är de enda svenska TV-kanalerna som sänder hela friidrotts-VM i Berlin 15-23 augusti. Bägge kanalerna sänder över 100 timmar från VM varav hela 66 timmar vardera i direktsändning.
Sändningarna kommenteras på plats i Berlin av det erfarna kommentatorerna Anders Borgström och Lorenzo Nesi. Anders Borgström som tidigare varit svensk förbundskapten i friidrott firar i år 10-årsjubileum som kommentator av stora friidrottstävlingar på Eurosport.

Första stora mästeskapet var VM i Sevilla 1999 som han kommenterade tillsammans med nuvarande svenska förbundskaptenen Stefan Olsson. De två gjorde sedan nio stora utomhusmästerskap tillsammans (tre OS, tre VM och tre EM) och mängder av inomhusmästerskap och andra stortävlingar.

– Det har varit fantastiskt att få följa det svenska friidrottsundret på plats under tävlingar som VM i Paris 2003 och Helsingfors 2005 eller på hemma-EM i Göteborg 2006, säger Anders Borgström, som tyvärr inte tror att vi får uppleva något liknande i Berlin.

Det tidigare årens kombination av extrem talang, skadefrihet och förmåga att lyckas på stora mästerskap har den senaste tiden brutits av många skador men Anders påminner om hur Kajsa Bergqvist kom tillbaka efter sin skada och Christian Olssons makalösa comeback i EM i Göteborg och ser positivt på framtiden.

– Det skulle vara en väldigt stor positiv överaskning med svenska medaljer i Berlin men på längre sikt ser det bra ut och vi kommer alldeles oavsett att få se fantastiska VM-tävlingar i Berlin med världsstjärnor som till exempel Usain Bolt och Jelena Isinbajeva, säger Anders Borgström.

Eurosport har sänt alla VM i friidrott sedan början av 90-talet och har ett team på 40 personer på plats i Berlin för att se till att sändningarna på Eurosport och Eurosport HD blir så bra som möjligt.

Kanalerna sänder såväl försök på förmiddagarna som finalerna på eftermiddagarna. Dessutom blir det reportage, inför, analyser och intervjuer. Varje dag avslutas med det 30 minuter långa programmet Berlin Photo Finnish där en gäst analyserar dagen och vi får återuppleva de största händelserna.

Senare i höst direktsänder Eurosport bland annat IAAF World Athletcis Final i Grekland och New York Maraton. Dessutom sänds friidrottsgalor som IAAF Grand Prix i Zagreb och Golden Grand Prix i Shanghai.

Se alla TV-tider från Friidrotts-VM i Berlin här

Skribent: Johan

Skriven den 12 augusti, 2009