Färjestad favoriter inför kvarten

Igår valde de fyra bäst placerade Elitserielagen motståndare i slutspelet och den på förhand tuffaste matchserien ser ut att bli den mellan Frölunda och Luleå. Spelbolagens favorit till SM-guldet är Färjestad.

Nu börjar det på allvar. Fyra heta kvartsfinaler i bäst av sju matcher. Och vi börjar med den på förhand jämnaste mellan serietrean Frölunda och femman Luleå där många överraskades över Frölundas val av motståndare.

Luleå har haft lätt för Frölunda under året men göteborgarna ville hellre undvika svårspelade Timrå. Återstår att se om det var rätt val.

Timrå fick istället möta HV 71. Även här är det laget på den nedre halvan som har övertaget sett till mötena under säsongen. Men HV är förstås favoriter. I semin ifjol vann HV med 4-2 i matcher.

De största favoriterna i kvartsfinalspelet är Färjestad som valde Brynäs. Färjestad avslutade serien strålande och är också spelbolagens favorit att vinna SM-guldet. Brynäs chans är en storspelande Jakob Markström.

Andrahandsfavoriter hos spelbolagen är fjolårsfinalisten Linköping. Laget ställs mot Skellefteå i kvartfinalen. Ett Skellefteå som har potential men som också haft det lite tyngre mot slutet av serien. Matchserien kan dock bli jämnare än många tror.

Kvartsfinaler match 1 – :bwin:
Brynäs – Färjestad 2,70 – 4,20 – 2,10
Skellefteå – Linköping 2,60 – 4,20 – 2,20
Luleå – Frölunda 2,20 – 4,20 – 2,10
Timrå – HV 71 2,45 – 4,20 – 2,30