Final i US Open

Under natten till måndagen blev det klart att Kim Clijsters blev vinnare av damernas US Open och därmed också historisk att som förste Wildcardspelare vinna ett US Open. Ikväll är det dags för herrarna att göra upp om samma titel.

Efter att ha besegrat serben Novak Djokovic med 3 – 0 i set och slagit ett av tennishistoriens mest makalösa konstslag står det nu klart att Roger Federer får spela US Open-final. Han får där möta Juan Martin Del Potro som enkelt tog sig vidare från semifinalen mot Rafael Nadal som spelade skadad. Efter 3 – 0 i set även i den semifinalen är det alltså två tunga namn som får mötas i aftonens final. Det finns dock inte så mycket att säga om det utom att det troligtvis bara kommer finnas en man på planen. Roger Federer. Mannen, myten och legenden som ingen kan rubba. Inte heller det här året.

Efter att fullständigt förnedrat Djokovic med det absolut värsta slag tennisvärlden skådat finns det troligtvis inget som kan rubba schweizaren. Han är helt enkelt för bra.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 14 september, 2009