Fokus på Allsvenskan igen

ladbrokes.comVM-kvalet är över och vi kan ånyo lägga fullt fokus på de fyra omgångar som återstår av Allsvenskan 2009. Kikar vi på bottenstriden så har Hammarby svingat sig upp på en kvalplats och även fått visst slag på BP. I toppen är det i första hand IFK Göteborg och AIK som går en fight om guldet.

Stämmer allt för gänget från Solna kan 2009 komma att beskrivas som det heliga året av alla Gnagare. Guld till AIK och DIF & Bajen ner i Superettan. Men så illa skall det väl inte behöva gå? Hur som haver kan vi se fram emot fyra djävulskt spännande omgångar innan krutröken skingras.

Fokus under lördagen ligger på toppstriden.

Sista chansen för Elfsborg

Trelleborg vandrar vidare på den stig som är markerad stabilt mittenlag. Senast blev det en poäng när TFF spelade oavgjort borta mot DIF (0-0). Elfsborg gick en sluggerfest mot AIK (0-0). Det small rejält och intensiteten var hög, men boråsarna har denna säsong stora problem att omsätta alla chanser till mål.

Trelleborg är mycket svåra att rubba på Vångavallen samtidigt som Elfsborg sällan bjuder på något extra utanför Borås. X lyser i eldskrift. Odds 3,30

Trelleborg-Elfsborg

Se upp för formstarkt Gais

Kalmar utan mittfältsmotorn Henrik Rydström tappar i både kraft och attityd. Något det gav vittnesbörd om när Örgryte sänkte smålänningarna med fyra blytunga kroppsslag (2-4). Denna gång är det skicklige Abiola Dauda som inte kan vara med oss på Fredriksskans.

GAIS förlorade derbyt mot IFK Göteborg (1-2) efter det att Selakovic avgjort i grevens tid. Makrillarna svarade likväl för en strong insats. Wanderson & Co skapade förvisso inte riktigt lika många feta chanser som Änglarna, men spelmässigt var det utan tvekan en fifty/fifty historia.

I veckan har Makrillarna besegrat Häcken i en träningsmatch (2-0). GAIS kommer dock till spel utan skickliga duon Johan Mårtensson och Richard Spong, då båda är avstängda. Oavgjort verkar rimligt. X. Odds 3,50

Kalmar FF-GAIS

AIK utan Dulee Johnson

AIK gjorde som vanligt en habil insats när man knep en poäng borta mot Elfsborg. Mot gästrikarna har Kolsäckarna Dulee Johnson avstängd. Efter en tid av missväxt vann senast Gefle hemma mot Halmstad (1-0). Borta mot synnerligen svårslagna AIK lär man emellertid kamma noll. Mycket stark etta. Odds 1,30

AIK-Gefle