Formel 1: Hamilton i pole position inför Spaniens GP

Inför dagens race i Spaniens GP på Catalunya har Lewis Hamilton återigen pole position. I gårdagens kval körde han snabbast av alla och förpassade stallkollegan Nico Rosberg till en andraplats på startgridden. Svenske Marcus Eriksson kvalade för första gången in på en bättre plats än sin stallkamrat Kamui Kobayashi och kvalade in som nummer 20.

Hittills har Mercedes-stallet tagit hem samtliga segrar under säsongen med förarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton. Rosberg inledde starkt med seger i första racet, men de senaste tre GP-racen har Hamilton tagit hem. I dag har han alltså chansen att ta en fjärde seger för Mercedes och tittar man på oddsen från Unibet så ser det ljust ut för Hamilton där han är segertippad till det låga oddset 1,33. På andraplats kommer Nico Rosberg med ett vinnarodds på 3 gånger pengarna.

Efter kvalomgången har vinnaroddset för Marcus Eriksson stigit ytterligare, just nu ger Unibet 5000 gånger pengarna om Eriksson skulle gå i mål som segrare. I kvalet fick han tiden 1:30.312, en klar förbättring från andra träningens 1:31.586.

Oddsen för Spaniens GP

Fernando Alonso som vann förra årets upplaga av Spaniens GP kvalade in på sjunde bästa tid. Sebastian Vettel som också vunnit på Catalunya fick nöja sig med startposition 10 efter att ha råkat ut för växelproblem under Q3.

Allra sist kommer Pastor Maldonado att starta i söndagens GP efter ett misslyckat kval där han kraschade.

Resultat kvaltider Spaniens GP topp 5

Lewis Hamilton, Mercedes, 1:25.232
Nico Rosberg, Mercedes, 1:25.400
Daniel Ricciardo, Red Bull, 1:26.285
Valtteri Bottas, Williams, 1:26.632
Romain Grosjean, Lotus, 1:26.960