Formel 1: Inför Kanadas GP

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Kanadas GP 2024 - odds, favoriterna, datum, svensk tid

På söndagen den 9 juni är det dags för ytterligare ett GP-lopp i VM i Formel 1. Denna gång står Kanada värd för eventet och loppet körs på den klassiska banan Circuit Gilles Villeneuve i Montreal.

Inför Kanadas GP leder Max Verstappen fortfarande VM med övertygande siffror, trots att stjärnan missade segern i Monaco senast. Av årets hittills åtta race har Verstappen kommit först i mål vid 5 tillfällen. Nu återstår att se om han klarar av att upprepa 2022 och 2023 års vinst på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal.

Ställningen i F1 2024

Favoriten Max Verstappen inledde VM-säsongen enligt förväntningarna, men missade segern både i Miami och senast i Monaco. Därinnan var nederländaren först in i mål i samtliga lopp förutom i Australien där bilen havererade. Men den regerande F1-mästaren har förmågan att snabbt ta sig tillbaka och inför Kanadas GP är han återigen favorit.

I den senaste GP-tävlingen i Monaco kom Red Bull-stjärnan in som sexa, men han är fortfarande i solklar ledning i den generella VM-ställningen. Inför Kanadas GP är Verstappen hela 31 poäng före Charles Leclerc som lyckades kamma hem segern på hemmaplan i Monacos GP. Det är alltså mycket som talar för ytterligare en mästartitel till Verstappen, även om det är många lopp kvar.

Vem utmanar Verstappen i Kanadas GP?

Den trefaldiga VM-mästaren är bevisligen nära att upprepa tidigare års meriter och trots ett tämligen dåligt resultat senast bör det tas med en nypa salt. Lyckas han bra under kvalloppet kan vi räkna med pallplats för Verstappen. Men misslyckas han, precis som i Monaco, blir det svårt att komma ikapp och kamma hem segern. Hos Unibet är Verstappen favorit att vinna Kanadas GP, han spelas till vinnaroddset 1.40 och 1.15 bland de tre bästa.

Britten, tillika McLaren-föraren, Lando Norris vann Miami GP och har två andraplatser med sig hittills i VM. Det gör honom trea i den generella poängställningen och Unibet tror även att Norris är det största hotet mot Verstappen i Kanada. Just nu spelar du på Lando Norris till 6.00 och 1.40 på att britten blir bland de tre bästa.

Charles Leclerc är tredje favorit att vinna Kanadas GP och efter vinsten senast är den monegaskiska stjärnan tvåa i den generella VM-rankingen. Tror du att Leclerc vinner på Circuit Gilles Villeneuve är oddset just nu 7.00 hos Unibet och 1.45 för att han åker in som sämst trea.

Odds inför Kanadas GP

Streama Kanadas GP och Formel 1 VM

Vill du följa Kanadas GP övriga VM-lopp i F1 behöver du ett abonnemang hos Viaplay. För att få komplett tillgång till F1 är det Viaplay Total du ska välja och ett tips är att även ladda ner Viaplays F1-app som ger dig ett bredare utbud och än mer upplevelse. Tänk dock på att appen inte ingår i ditt abonnemang utan laddas ner separat.

Till Viaplay

Datum och svensk tid

Loppet i Kanadas GP kommer att gå av stapeln på söndagen den 9 juni, med start 20:00 svensk tid.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 maj, 2024