bet365

Formel 1: Inför Spaniens GP 2024

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Spaniens GP oddsen 2024 - datum, tv-tider, stream, svensk tid

Som ett av de äldsta loppen inom sporten är Spaniens GP utan tvekan en av F1-årets stora höjdpunkter. Den 23 juni är det återigen dags för Katalonien att husera värd för årets tionde VM-race i ordningen.

  • Plats: Montmeló, Katalonien, Spanien.
  • Bana: Circuit de Barcelona-Catalunya
  • Banans längd:4 657 km
  • Antal varv i loppet: 66

Inför Spaniens GP är Verstappen klar favorit precis som vid tidigare race. Nederländaren, som faktiskt startade tvåa senast i Kanada, visade sin storhet och slutade etta i Kanadas Grand Prix på Circuit Gilles Villeneuve. Av totalt nio genomföra race 2024 har Verstappen vunnit sex och han leder den generella poängställningen med stor marginal.

Kort om Spaniens GP 2024

Sedan slutet av 70-talet har Spaniens GP varit ett av tävlingsloppen i F1-VM. Under årens framfart har GP-loppet körts på olika banor runt om i landet, men sedan 90-talet äger Spaniens GP rum i Katalonien.

2024 års tävling avgörs på söndag den 23 juni klockan 15.00 svensk tid, men redan under fredagen är banan öppen för träning. Träningspassen drar igång klockan 13.30 på fredagen och under lördagen börjar kvalet 16.00.

Inför årets upplaga av Spaniens GP är Max Verstappen favorit att vinna, precis som han gjort vid majoriteten av 2024 års tidigare VM-lopp. Det var dessutom nederländaren som kammade hem segern i Montmeló förra året då han kom in 24 sekunder före tvåan Lewis Hamilton. Faktum är att Spaniens GP inte haft någon annan vinnare än de två nämnda sedan 2015 då Nico Rosberg vann VM-racet på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Tidigare vinnare Spaniens Grand Prix

År Förare Konstruktör
2023 Max Verstappen Red Bull
2022 Max Verstappen Red Bull
2021 Lewis Hamilton Mercedes
2020 Lewis Hamilton Mercedes
2019 Lewis Hamilton Mercedes
2018 Lewis Hamilton Mercedes
2017 Lewis Hamilton Mercedes
2016 Max Verstappen Red Bull
2015 Nico Rosberg Mercedes

Odds på Spaniens GP 2024

Unibet är en av många bettingsidor som erbjuder odds på Spaniens GP och inför årets upplaga är flerfaldige mästaren Verstappen spelbolagets favorit. Red Bull-föraren spelas just nu till det låga oddset 1.55. Som andra favorit hittar vi Miami-segraren Lando Norris (McLaren) till det betydligt högre oddset 5.50. Även Charles Leclerc, som vann Monaco GP och innehar andraplatsen i den totala poängställningen, finns med i toppen. Men vi snackar stor skillnad i odds; Ferrari-stjärnan spelas till 8.00. Det är alltså inga tvivel om att Verstappen förväntas ta hem ytterligare ett race i årets F1-VM.

Förare Konstruktör Vinnarodds

Max Verstappen Red Bull 1.55
Lando Norris Mclaren Mercedes 5.50
Charles Leclerc Ferrari 8.00
Oscar Piastri Mclaren Mercedes 15.00
Lewis Hamilton Mercedes 19.00

Till Unibet

Speltips Spaniens GP 2024

Att spela på Verstappen är kanske för de flesta inte särskilt intressant med tanke på oddset, men 1.55 är å andra sidan inte helt odugligt när det gäller ett spel som jag personligen tror är tämligen spikat. Såvida ingenting oförutsett händer, som ett bilhaveri likt det Verstappen råkade ut för i Australien. Istället vill jag tipsa om att kika närmare på alternativa oddsmarknader på Spaniens GP, som att tippa på topp-3. Det innebär att du spelar på att en förare blir bland de tre bästa.

Hos Unibet kan du dessutom spela så kallade specialare som innebär att du tippar på odds som är anpassade utifrån en bestämd förare. Ett exempel att spana in är Carlos Sainz specialare till oddset 3.00, där du spelar på att spanjoren vinner minst två GP-lopp 2024, vilket inte vore helt omöjligt. Sainz har nämligen redan vunnit ett av racen (Australien).

Se Spaniens GP på TV & stream

För dig som gillar F1 och vill se Spaniens GP på TV eller stream är det Viaplay som gäller. Du kan enkelt köpa ditt abonnemang direkt på hemsidan och välj då Viaplay Total som ger dig ett brett utbud från F1-säsongen, inklusive Grand Prix från Montmeló.

Till Viaplay

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 juni, 2024