Formel 1: Oddsen inför säsongen

 • 500 kr gratisspel
 • Inget omsättningskrav
 • Läs mer om Unibet
 • Stort utbud och bra odds.
 • En av de stora giganterna.
 • Live streaming i högklass.
Formel 1

Formel 1-säsongen 2023 inleds den 5 mars med Bahrains GP och Max Verstappen, som är regerande mästare, är stora favorit att återigen gå hela vägen och ta en ny VM-titel.

Verstappen stor oddsfavorit till en ny VM-titel

Den regerandes mästaren Max Verstappen, i Red Bull, har tagit hem Formel 1-VM två år i rad nu och väntas göra så även denna säsong. Och spelas nu till det låga oddset 1.60 att utöka prisskåpet, vilket innebär en viktad vinstchans på strax över 55 procent, hos spelbolaget Unibet.

På andra plats i vinnarlistan hos spelsbolaget hittar vi Ferrariföraren Charles Leclerc hela 8.00 gånger pengarna, följt av Lewis Hamilton, i Mercedes, till höga oddset 10.00.

Fernando Alonso från Alpine och Sergio Perez från Red Bull Racing kommer på fjärde och femte plats i vinnarlistan till oddsen 11.00 och 15.00 gånger pengarna.

Så sammantaget så talar oddsen hos Unibet endast åt en riktning när det gäller förarmästerskapet, Verstappen tar hem sin tredje raka VM-titel. När det gäller konstruktörsmästerskapet så är Red Bull ännu större favorit att vinna, återigen, och spelas till oddset 1.55.

I helgens första tävling i Bahrain så väntas Max Verstappen ta greppet om VM-titeln direkt och spelas till 1.72 hos Unibet att vinna loppet.

Här hittar du fler odds på Formel 1 >

23 lopp på schemat

Säsongen 2023 består av totalt 23 lopp och inleds den 5 mars med Bahrains GP och avslutas den 26 november i Abu Dhabi. Inför den kommande säsongen har det hänt rätt mycket jämfört med förra årets uppsättning lopp. Se nedan för de stora förändringarna av kalendern 2023.

 • Qatar GP är tillbaka efter ett uppehåll under 2022. Och tillsammans med Saudiarabian GP planerades loppen att flyttas till en ny bana, men nu kommer de att hållas på Lusail respektive Jeddah istället.
 • I november kommer Las Vegas GP att göra sin debut med en ny gatubana. Detta innebär att tre lopp kommer att hållas i USA under 2023. Det är första gången sedan 1982 som schemat innehåller tre lopp i USA
 • Loppet i Rysslands GP har tagits bort på grund av kriget i Ukraina.
 • Frankrikes GP kommer inte att finnas på schemat för 2023, men arrangörerna söker efter en roterande lösning för att dela platsen med andra lopp.
 • Kinas GP var planerat att ingå i schemat för 2023 men loppet ställdes in på grund av fortsatta svårigheter med COVID-19-pandemin i landet. Och kommer inte att ersättas i kalendern.

Se hela schema & loppen här >

Vettel har pensionerat sig

Flera stora förändringar har skett i stallen inför säsongen 2023. En av de största nyheterna är att Sebastian Vettel, som har 16 F1-säsonger i ryggen, har bestämt sig för att pensionera sig. Aston Martin, Vettels nuvarande team, kommer att ersätta honom med ingen mindre än den tidigare världsmästaren Fernando Alonso, som lämnade Alpine efter två säsonger.

En annan stor förändring är att flera nya förare kommer att göra sin debut i Formel 1. Oscar Piastri, som vann 2021 Formula 2-mästerskapet, skulle ursprungligen ta över Alpines förarplats från Alonso. Men kort efter tillkännagivandet meddelade Piastri att han inte skulle köra för Alpine och FIA Contract Recognition Board avgjorde att han inte hade några kontraktsmässiga förpliktelser att göra det. Istället kommer Piastri att göra sin debut för McLaren och ersätta Daniel Ricciardo, som lämnade teamet efter två säsonger.

Pierre Gaslys flyttar nu istället från AlphaTauri till Alpine för att ersätta Alonso, och Gaslys plats kommer att tas över av Nyck de Vries, som har vunnit både 2020-21 Formula E-mästerskapet och 2019 Formula 2-mästerskapet.

Logan Sargeant, som också kommer från Formula 2, kommer att ta över Nicholas Latifis plats i Williams-Mercedes. Sargeant blir den första amerikanska Formel 1-föraren att tävla sedan Alexander Rossi, som under 2015 gjorde en säsong för Marussia.

Mick Schumacher kommer inte heller att fortsätta med Haas, och hans plats kommer att tas över av Nico Hülkenberg, som senast tävlade i Formel 1 2019, då med Renault.

Här ser du listan med alla förare för 2023 >

Med så många förändringar i av stallen och schemat så kommer säsongen 2023 att bli riktigt spännande!

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 mars, 2023