bet365

Formel 1: Vem vinner Miami GP 2024?

 • 500 kr i gratisspel
 • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
 • Läs mer om Leo Vegas
 • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
 • Experter på betting i mobilen.
 • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.
Miami GP 2024, datum, svensk tid, odds, vinnare

Den 5 maj är det dags för den sjätte omgången i Formel 1 och det är Miami som står värd för racet. Miami GP arrangerades för första gången 2022 och är därmed ett av de senaste loppen att ingå i VM-agendan. Och hittills har Miami GP bara en vinnare, nämligen Max Verstappen, som även förväntas ta hem loppet i årets upplaga.

Vill du veta mer om odds och spel på Miami GP 2024 ska du fortsätta läsa. Här ger vi dig fakta och underlag inför ditt bettande. Kommer Verstappen vinna Miami GP? Hur ser det övriga startfältet ut och vem kan utmana mästaren?

Datum & svensk tid för Miami GP 2024

Miami GP pågår under helgen den 3 – 5 maj och inleds med tester under fredagen. De drar igång klockan 18.30 lokal tid, alltså 22.30 svensk tid. Under lördagen är det kval på schemat och för att följa detta gäller det att hålla dig vaken under natten till söndag. Miami GP avslutas med det storartade VM-loppet på söndagen med start klockan 22.00 svensk tid.

Kort om Miami GP 2024

Precis som nämnt inledningsvis är Miami GP ett av de nyaste inslagen i Formel 1-årets VM-schema. Miami är å andra sidan en klassisk plats för allt som har att göra med racing och det föll sig naturligt att staden fick äran att arrangera ett GP-lopp.

Racingbanan är 5 412 kilometer lång och under loppet ska förarna köra 57 varv.

Vinnare av Miami GP 2023 och 2022

Max Verstappen har dominerat F1-scenen på senare år och han stod även som segrare av Miami GP:s två första race, 2022 och 2023. Senast vann han med bästa varvtid där stallkamraten Sergio Pérez slutade tvåa och Aston Martins Fernando Alonso rullade in på tredje plats.

Aktuell status inför Miami GP 2024

Efter fem genomförda GP-lopp är Max Verstappen på topp efter totalt fyra segrar. Den enda gången han hittills fått vika sig var i Australien på grund av bilhaveri. Men i övrigt har nederländaren övertygat och håller stadigt fast vid favoritskapet att vinna Formel 1 VM 2024. Utöver att vinna racen har Verstappen som sämst haft tredje bästa varvtid vid samtliga lopp.

Vinnare GP-lopp 2024

 • Bahrain: Max Verstappen (Red Bull)
 • Jeddah: Max Verstappen (Red Bull)
 • Melbourne: Carlos Sainz (Ferrari)
 • Suzuka: Max Verstappen (Red Bull)
 • Shanghai: Max Verstappen (Red Bull)

Vem vinner Miami GP 2024?

I skrivande stund är Max Verstappen solklar favorit att ta hem racet i Miami den 5 maj. Det är inga tvivel om att stjärnan förväntas köra hem ännu en deltävling.

LeoVegas ger låga oddset 1.15 på seger för Verstappen i Miami. Marginalen till andra favoriten, Sergio Pérez, är ett bevis för att racing-stjärnan dominerar F1.

Även om det mesta tyder på att vi ännu en gång får se Verstappen högst upp på podiet finns det utmanare i ledet. Inte minst Red Bull-stallets andra förare, Sergio Pérez, som slutat tvåa i tre av de hittills fem genomförda racen. Senast i Kina blev han trea och när Verstappen avbröt loppet i Melbourne kom Pérez in som femma.

Odds på Sergio Pérez (Red Bull) – 13.00

En annan möjlig utmanare till Verstappen är Charles Leclerc som kör för Ferrari. Monegasken har sex säsonger i bagaget och har inlett 2024 på ett stabilt sätt med fina topplaceringar i samtliga lopp. I fjol slutade Leclerc som femma i den totala poängställningen vid säsongens slut. Och i år känns det fullt möjligt att den unga F1-stjärnan faktiskt kan utmana i toppen. Om det blir vinst i Miami återstår att se, men förutsättningarna finns där.

Odds på Charles Leclerc (Ferrari) – 17.00

McLaren finns också med på ett hörn när det gäller möjliga utmanare till Verstappen inför Miami GP 2024. Britten gled senast in som tvåa i Kinas GP efter att ha startat som nummer fyra. Leclerc har själv uttalat sig optimistisk inför denna säsong som han menar kan bli det bästa för McLaren med honom bakom ratten.

Betta på Miamis GP 2024 oddsen

Vill du betta på Miami GP kan du göra det redan nu hos LeoVegas. Utöver odds på de separata racen erbjuder spelbolaget vinnarodds på förarmästerskapet samt konstruktörsmästerskapet 2024.

Inför resterande GP-race kommer du fortsatt att kunna ta del av speltips och intressant läsning här på oddsonline.se!

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 april, 2024