• Inget omsättningskrav
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Semifinalerna är igång i både Europa- och Champions League, och nästa vecka avgörs det vilka lag som går till final i de båda ligorna. I Champions League är det Liverpool och Real Madrid som sitter i förarsätena inför nästa veckas returmöten, och i Europa League är det Marseille och Atlético Madrid som har grepp om finalplatserna.

Första omgången av semifinaler i Europa- och Champions League!

Det var Liverpool – Roma som inledde den första semifinalsveckan i Champions League, i en match som blev en målrik historia. Liverpool dominerade i större delen av matchen, och när de ledde med 5-0 efter 70 spelade minuter verkade matchen så gott som avgjord. Men som vi såg i Romas avgörande kvartsfinalsmatch mot Barcelona, så är de inte ett lag som ger sig i första taget. I 81a minuten kom reduceringen, och två minuter senare tilldömdes Roma straff. Perotti hade gott om is i magen och satte straffen, vilket gjorde att slutresultatet blev 5-2. Roma står alltså i samma position nu som de gjorde mot Barcelona i kvartsfinalen, och kan alltså gå vidare till final om de vinner med 3-0 på hemmaplan i returmötet Roma – Liverpool nästa vecka.

Bayern München – Real Madrid blev en betydligt mer målsnål match, men det saknades inte spänning för det. Real Madrids spel såg skakigt ut, och Bayern München hade otaliga målchanser under hela matchen. De hade däremot problem med att sätta chanserna när de väl dök up, och Bayern fick nöja sig med ett mål som Kimmich petade in i den 27e matchminuten. Real Madrid var bättre på att ta vara på sina målchanser, och i andra halvlek kunde de vända matchen till 1-2 som också blev slutresultatet. Matchboll Real Madrid inför returmötet Real Madrid – Bayern München nästa vecka.

Marseille och Atlético Madrid har grepp om finalplatserna i Europa League

I Europa League tog Marseille emot Red Bull Salzburg på torsdagskvällen, i en match som skulle sluta i en hemmaseger. Florian Thauvin nickade in Marseilles första mål för kvällen efter bara en kvart spelad, och de skulle komma att bättra på ledningen ännu mer innan matchen var över. Det var Njié som prickade in andra mål i den 62a matchminuten, efter att ha blivit inbytt bara tre minuter tidigare. Marseille har alltså grepp om en finalplats inför nästa veckas returmöte Red bull Salzburg – Marseille.

Den andra semifinalen i Europa League spelas mellan två storlag inom Europeisk Fotboll – Arsenal och Atlético Madrid. För ett par år sedan hade en sådan match kunnat återfinnas i slutspelet av Champions League, men de båda lagen har nu alltså ramlat ner från högstaligan. Matchen fick en dramatisk start, när Atléticos Vrsaljko blev utvisad efter bara nio spelade minuter. Första halvlek blev i övrigt relativt händelselös, och det första målet skulle inte komma förrän i den sextionde minuten – när Arsenals Lacazette nätade efter assist av Wilshere. Repliken från Atlético kom drygt 20 minuter senare, och slutresultatet skrevs till 1-1. Eftersom bortamålen väger tyngre är det alltså Atlético som har grepp om finalplatsen inför nästa veckas returmöte Atlético Madrid – Arsenal.