Fotboll, Fotboll och lite motor

Göteborg fick en svidande förlust borta mot AIK efter straffmiss av Allsvenskans skyttekung Tobias Hysén, Örgryte sviktade igen trots 2 – 0 och en av F1-sportens stora slutar.

Hatmatchen mellan Göteborg och AIK på Råsunda slutade med vinst för stockholmslaget som nu har bra häng på toppen av Allsvenskan. Efter att Daniel Örlund räddade straffen och Nils-Erik Johansson gjort 1 – 0 för AIK orkade inte Göteborg stå emot. Detta trots att AIK spelade med en man mindre från och med 66:e minuten och fick ytterligare en utvisning på övertid. Dessutom fick Göteborg ytterligare ett namn på skadelistan när Adam Johansson fick utgå med ett dåligt knä. Det ser onekligen tungt ut framöver för göteborgarna.

Örgryte ligger omåttligt sist i årets Allsvenska utan en enda seger. Med en 2 – 0 ledning mot Gefle trodde nog de flesta att Göteborgslaget skulle vända på den trista sviten. Kvitteringen kom i 87:e minuten och 14 – 2 i hörnor för Gefle kanske säger mer om hur matchen såg ut. Marcus Allbäck hade lämnat sent återbud men Alvaro Santos var tillbaka. Hans Berggren i Gefle fick utgå på grund av skada. Något som ersättaren Daniel Westlin tog vara på och stod för reduceringen till 2 – 1. Fortsatt bakåt för Örgryte alltså.

Under måndagen kom också en stor Formel 1-nyhet där forne världsmästaren Kimi Räikkönen väljer att sluta. Efter 17 GP-titlar och en världsmästartitel kommer alltså finnen avsluta sin karriär. Den pågående säsongen blir den absolut sista. Däremot är inte motorsporten över då Kimi kommer fortsätta att köra Rally istället, något som han redan idag älskar. Ryktet säger att spanjoren Fernando Alonso kommer ersätta Räikkönen i Ferarristallet.