Fotbolls-EM damer: De är favoriter

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Fotboll arena

Sommarens stora mästerskap, damernas fotbolls-EM, drar igång i veckan och Sveriges jakt på en efterlängtad EM-medalj inleds på lördag. Oddsen talar för en oviss utgång av denna turnering och Sveriges ges strax över 10 procents chans att ta hem guldet.

Damerna fotbolls-EM kommer att arrangeras på de brittiska öarna, i England, och drar igång nu på onsdag. England, som anser sig ha skapat sporten, längtar efter en stor mästerskapsframgång och när herrarna gång på gång misslyckas så kanske det är damerna som kommer att få sjunga på ”It’s Coming Home” när turneringen är över.

Oddsen från spelbolaget Unibet ger England bäst chanser att ta hem guldet, dock till höga 5.00 gånger pengarna, vilket ger en viktad vinstchans på lite över 20 procent. Spanien ges nästan lika stor chans som England att vinna guldet till 4.50 gånger pengarna, vilket ger en nästan lika stor vinstchans som England.

Vad säger Unibets odds om Sverige EM-chanser?

Det var länge sedan de svenska damerna tog hem en EM-medalj, över 20 år sedan. Men med ett OS-silver från 2020 och ett VM-brons från 2019 så går de svenska damerna in i denna turnering med en ny medaljförhoppning. Sverige tillhör dock inte toppkandidaterna hos Unibet och spelas just nu till höga 8.00 gånger pengarna att Sverige skulle vinna turneringen och 4.50 gånger pengarna om Sverige går till en final. Notera att bronsmedaljer delas inte ut i detta mästerskap vilket innbär att Sverige måste gå hela vägen till finalen för att ta en medalj.

Att oddsen är höga på Sverige är kanske inte jättekonstigt så här inför mästerskapet. I gruppspelet möter man först de regerande mästarna Nederländerna och vinner man inte gruppen men går vidare är det sannolikt Frankrike som står för motståndet direkt i slutspelet.

Se de senaste oddsen på damernas EM nedan. Oddsen uppdateras löpande och kan därmed skilja sig från texten ovan.

Odds på Fotbolls-EM damer 2022

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 juli, 2022