Fotbolls-EM: Österrike – Ungern

De två grannländerna Österrike och Ungern gör i kväll upp i premiären av grupp F i Fotbolls-EM. Österrike imponerade stort i EM-kvalet och är också stor favorit om vi kikar på oddsen.

Matchstart: 18:00
TV: TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,75 ? 3,40 ? 5,75
Att vinna (1-2):1,23 – 4,40
Över/under 2,5 mål:2,30 – 1,65
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,10 – 1,73

Ladbrokes har även boostat några andra intressanta spel och ger dig ett ännu bättre odds än tidigare.

Boostade spelOdds
Österrike gör mål i båda halvlekarna:3,25 (tidigare 2.75)
Ungern håller nollan:4.75 (tidigare 4,00)
Ungern leder någon gång under matchen:2.75 (tidigare 2.50)
Marko Arnautovic gör mål och Österrike vinner: 4.50 (tidigare 4.00)

Odds från Ladbrokes >

Österrike gjorde ett mycket bra kval och imponerade stor när man vann samma kvalgrupp som Sverige och gav Sverige en riktig uppläxning på vägen till Frankrike-EM. Ungern stod för en skräll när man kvalade sig till EM, för första gången på 44 år, dock fick man göra det med en tredje plats i sin kvalgrupp och ett play-off där man vann över  Norge.

Österrike är det klar bättre på pappret och har visat upp ett mer lovande fotboll än vad Ungern har gjort. Ungern är bra defensivt men är uddlösa offensivt, vilket har lett till många oavgjorda matcher under kvalet men även i träningsmatcherna inför EM. Lagets främsta spelare är den åldersdigra Zoltan Gera och Balázs Dzsudzsak, som har sina bästa år bakom sig. Det Ungern saknar är 2-3 riktigt vassa offensiva pjäser.

Österrike är ett mer spelande lag med flera duktiga offensiva spelare och leds av lagets stora stjärna David Alaba, till vardags i Bayern München. Österrike är ett sammansvetsat lag som är lite av en outsider i detta mästerskapet och som jag tror kan överraska.

Känslan är att Österrike ä några snäpp vassare än Ungern och att man, efter långt tid, äntligen får vinna över sitt grannland. Kikar vi på oddsen så tror också Ladbrokes på en seger till Österrike till relativt låga 1,75 gånger pengarna då man samtidigt ger hela 5,75 om Ungern skulle vinna matchen.