Fotbolls-EM: Stora förändringar av vinnaroddsen

Oddsen på damernas fotboll i Sommar-OS 2021

Efter Frankrikes uttåg ur Fotbolls-EM har vinnaroddsen förändrats rejält och nya favoriter är nu utskällda Spanien och unga heta Italien.

Att vinnaroddsen justeras under en turnering hör till vanligheterna. Men efter de senaste dagarnas resultat i Fotbolls-EM så har vi sett ett stort skifte.

Först åkte Holland ut, sedan Portugal och igår kom den största skrällen av de alla, den stora favoriten Frankrike är ute ur turneringen. Att de tre lagen nu saknas i turneringen har gjort att spelbolagen justerat sina odds rejält.

Spanien och Italien nya favoriter

När sex av de åtta åttondelsfinalerna är avgjorda och de tre ovanstående lagen nu saknas kan vi konstatera att Spanien nu oväntat toppar vinnarlistan, tätt följt av Italien. Där Spanien spelas till oddset 4.30 och Italien till oddset 4.50.

England hittar vi därefter till oddset 5.40 och Tyskland till 6.75 gånger pengarna. Värt att notera är att England och Tyskland möts i kväll och vinnaren där kommer sannolikt hoppa högst upp i vinnarlistan med tanke på den relativt enkla vägen de får till en final. Därmed finns det just nu ett stort spelvärde på de två giganterna.

Trots alla skrällar är det inte mycket som talar för att Sverige går hela vägen. England eller Tyskland står nämligen för motståndet i en kvartsfinal och Sverige spelas nu till 41.00 gånger pengarna. Däremot är det slagläge för Danmark som möter Tjeckien i kvarten och vinner de EM ger det oddset 11.00.

Värt att notera är att Schweiz, som slog ut Frankrike, gick från över 200 gånger pengarna att vinna EM till 29.00 gånger pengarna.

Se de senaste oddsen från Unibet nedan. Oddsen ändras hela tiden och kan skilja från texten ovan.