Fotbolls-VM damer: Australien – Sverige

Sverige är klar favorit i nattens avgörande möte mot Australien i damernas Fotbolls-VM. Sverige måste ta minst en poäng för att fortfarande ha en möjlighet att gå vidare till slutspelet och spelbolagen ger relativt låga odds för en svensk seger.

Matchstart: 02:00
TV: TV4
Odds (1-X-2): 3,80 – 3,60 – 1,92

Odds från Unibet

Sverige inledde damernas Fotbolls-VM svag med att spela 3-3 mot Nigeria men följde upp med en mycket bättre insats mot USA dock slutade även det möte oavgjort 0-0. Sverige ha därmed bara två poäng efter två spelade matcher och ligger trea i gruppen, en poäng bakom Australien och två poäng bakom USA. Tar Sverige tre poäng mot Australien så är man garanterad en plats i slutspelet och vid ett oavgjort resultat så har man fortfarande goda chanser att gå vidare beroende på vad som händer i de övriga grupperna.

Sverige har en bra statistik mot Australien och vunnit de två gånger pengarna som lagen möts i ett mästerskap, 3-1 i kvartsfinalen i VM 2011 och 2-1 i kvartsfinalen i OS 2004.

Sverige går in i denna match stärkta av mötet mot USA även om det finns mycket mer att hämta från detta lag. Australien ska inte underskattas och har gjort två bra insatser så här långt och som har revansch att utkräva efter att Sverige skickade ut dem ur VM senast. Så det är ett mycket intressant och spännande möte vi har att se fram emot i natt.

Sverige klar oddsfavorit

Kikar vi dock på oddsen från spelbolagen så talar de klart och tydligt för en svensk seger. Bland annat ger Unibet relativt låga 1,92 gånger pengar för en svensk seger och 3,80 gånger pengarna om Australien vinner mötet.