Fotbolls-VM damer: Final mellan Japan och USA

Så ska damernas fotbolls-VM 2011 i Tyskland äntligen avgöras. I finalen är det Suveränerna USA som ska ta sig an den stora översakningen Japan. Vänta er en spännande match med mycket vilja och kamp. Båda lagen har visat upp ett bra spel, men spelbolagen tror på en vinst till USA.

USA har vunnit 22 av 25 matcher mot Japan

USA är den stora favoriten i finalen mot Japan. Med tanke på vad USA har presterat de senaste åran så är det inte heller så konstigt. Och Japan har en dyster statistik mot USA. I år har de förlorat tre möten inför fotbolls-VM och har aldrig tidigare vunnit en enda match på 25 möten och har som bäst samlat ihop tre oavgjoda matcher.

Japan slog ut storfavoriten Tyskland samt krossade Sverige

Japan fullkomligt krossade Sverige med sitt fina passningspel. USA hade det svårt mot Sverige och förlorade 2-1, som kunde blivit 3-1 ett bortvinkat mål som dock var ett felaktigt beslut av domaren. Och att JApan slog ut de stora favoriterna och hemmanationen Tyskland i kvarten. Så om man ser det ur den synvinkeln så borde Japan ha en fördel. Tyvärr är inte fotboll så enkelt.

Dagens form avgör

Det gäller att vara på tårna när det verkligen gäller och under slutspelet har inte USA övertygat speciellt mycket. Både mot Frankrike och Brasilien så låg vinsten långt inne för amerikanskorna. Så vägen till finalen har varit lite kantad för USA.

Det som slutligen avgör är dagsformen men det ligger också mycket psykologi bakom och där har USA ett stort övertag med tanke på sitt facit mot Japan.

USA är favorit hos Spelbolagen

Spelbolgen tror på USA och bäst oddset hittar du hos :nordicbet: som ger dig oddset 2.10 för en vinst till USA. Ett mycket bra odds med tanke på USA:s statistik mot Japan. :betsafe: har det bästa oddset om du tror på en vinst till japanskorna till 3.85 gånger pengarna.

Matchfakta

Matchstart: 20:45 söndagen den 17/7
Tv-sänds: tv4