Fotbolls-VM damer: Oddsen inför åttondelsfinalerna

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Fotboll arena

Gruppspelet i damernas fotbolls-VM bjöd på mycket dramatik och skräller. Nu fortsätter turneringen med slutspelet och åttondelsfinaler. Och jag kikar inte spelschemat och oddsen från spelbolagen, som inte talar till Sveriges fördel trots en imponerande insats så här långt.

I damernas fotbolls-VM är det nu dags för slutspel och åttondelsfinaler. Gruppspelet blev en rafflande historia och trots det förändrade upplägget med hela 32 nationer så misslyckades stornationer som Kanada, Tyskland och Brasilien att gå vidare. Och istället skrällde bland annat Marocko, Jamaica och Sydafrika sig vidare.

De svenska damerna har övertygat med tre raka segrar och 9-1 i målskillnad, och toppade därmed grupp G. Men trots det är det mästarna USA som väntar i åttondelsfinalen. Ett USA som inte riktigt går att känna igen och som saknar viktiga spelare. När lagen möttes i OS 2021 så vann Sverige med klara 3-0. Men oddsen från spelbolagen talar för att USA kommer att ta sig samman och ta revansch på svenskorna.

Jag är inte helt i linje med vad spelbolagen tror inför denna match. USA kan givetvis ta sig samman och ta sig vidare från denna åttondelsfinal. Men Sverige har något bra på gång med detta landslag och med turneringen i sommarspelen senast i åtanke så kan det mycket väl bära hela vägen. I min bok är denna match 50/50 vem som går vidare. Inte helt otänkbart att det går hela vägen till straffar.

England, USA och Spanien vinnarfavoriter

Kollar vi på de uppdaterade vinnaroddsen inför slutspelet så är det fortfarande England som är i topp i Unibets vinnarlista. Dock till relativt höga oddset 4.00 och därefter spelas både Spanien och USA till 5.50 gånger pengarna. Och trots Sveriges imponerande turnering så här långt så ger ett vinnarspel hela 21.00 gånger pengarna.

Att förutspå en vinnare är alltid svårt. För mig är det dock England som sticker ut. Vinsten i EM senast var övertygande och nu har de självförtroendet och tron på att de kan göra det även i VM. Unibet håller Spanien högt men jag tycker att England har det som krävs. Återigen har jag stora tveksamheter kring USA, som vunnit de två senaste mästerskapen, och som jag anser lever på gamla meriter. Och i samma andetag vill jag hävda att oddset 21.00 på att Sverige vinner är väldigt högt.

Se vinnaroddsen på turneringen nedan från Unibet.

De bästa oddsen på åttondelsfinalerna

Kommande matcher
Match
1
X
2
07:00 5/8
Schweiz - Spanien Fotbolls-VM damer
+50
10:00 5/8
Japan - Norge Fotbolls-VM damer
+50
04:00 6/8
Nederländerna - Sydafrika Fotbolls-VM damer
+48
11:00 6/8
Sverige - USA Fotbolls-VM damer
+48
09:30 7/8
England - Nigeria Fotbolls-VM damer
+48
12:30 7/8
Australien - Danmark Fotbolls-VM damer
+48
10:00 8/8
Colombia - Jamaica Fotbolls-VM damer
+48
13:00 8/8
Frankrike - Marocko Fotbolls-VM damer
+48
Oddsen uppdaterades 2024-02-23 05:19:53. Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 augusti, 2023