Fotbolls-VM damer: Semifinalerna odds & speltips

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Fotboll arena

Damernas fotbolls-VM lider mot sitt slut och nu är det dags för semifinalerna. Sverige är vidare och kommer få en tuff uppgift mot Spanien. Jag kollar in spelschemat och oddsen, med mitt speltips.

Sverige har en tuff uppgift under morgondagen när Spanien står för motståndet i semifinalen. Oddsen är klart på Spaniens sida, men det har varit en röd linje för Sveriges del att vara ”underdogs” i slutspelet. Just nu spelas Sverige nästan till dubbla oddset om jämför med oddset på Spanien.

I det andra mötet kommer värdnationen Australien att tampas mot EM-mästarna England. En match som spelbolagen anser är jämnare om vi kikar på oddsen. Australien kommer att ha hemmapubliken med sig medan England förväntas gå vidare med tanke på guldet i EM.

Se oddsen och spelschemat nedan.

Kommande matcher
Match
1
X
2
03:00 11/8
Spanien - Nederländerna Fotbolls-VM damer
+48
09:30 11/8
Japan - Sverige Fotbolls-VM damer
+48
09:00 12/8
Australien - Frankrike Fotbolls-VM damer
+48
12:30 12/8
England - Colombia Fotbolls-VM damer
+48
Oddsen uppdaterades 2024-02-23 00:52:25. Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Vinnaroddsen på semifinalerna i dam-VM

Spanien har tagit över favoritskapet att vinna turneringen, även om det är relativt jämnt i Unibets oddslista. Spanien spelas just nu till 2.50 och England till 3.50 gånger pengarna. Vilket ger ett knappt favoritskap till Spanien då oddsen motsvarar en vinstchans på 35 respektive 29 procent.

Sverige hittar vi numera längst ned till det höga oddset 5.50, med en vinstchans på 16%.

Mitt speltips på semifinalerna

Med oddsen i beaktning så tycker jag att ett spel på ett svenskt avancemang inte är helt uppåtväggarna. Spanien fick spelas 30 minuter längre än Sverige i kvartsfinalen och även om Spanien har en hög högsta nivå så gäller det att plocka fram det nu. Det är jag inte så säker på att de gör med tanke på att Sverige har visade stabilitet mot Japan med ett högt presspel och mycket fysik. Och jag kan se att detta kan bli vägvinnande igen. Dessutom har Sverige mer rutin samtidigt som Spanien tidigare haft en del interna stridigheter. Visst Spanien ska vara favoriter men jag anser att det är mer 50/50 och då lägger jag mina pengar på Sverige.

I mötet mellan Australien och England så är det också en match som kan sluta lite hur som helst. England har inte visat upp spelet som bärgade ett EM-guld. Australien har överpresterat i mästerskapet så här långt och skulle nu verkligen behöver den stora stjärnan Sam Kerr i bästa slag. Kerr är dock precis tillbaka efter en tid skadefrånvaro men spelas i mötet möt Frankrike. Med tanke på ovissheter kring Kerr samtidigt som England har fått defensiven att stämma bättre så tror jag ändå helt klart mer på England i detta möte.

Kort och gott jag tippar att Sverige och England möts i semifinalen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 augusti, 2023