Fotbolls-VM damer: Sverige – Nigeria

I kväll gör Sverige VM-premiär i Kanada då man möter Nigeria. Nu gäller det att hålla premiärnerverna i styr för att bärga tre viktiga poäng i en tuff grupp. Oddsen talar dock för en säker seger till Sverige.

Matchstart: 22:00
TV: TV4
Odds (1-X-2): 1,36 – 5,00 – 7,80

Odds från Unibet

En VM-premiär är givetvis något speciellt och som kan få många spelare och lag att tappa sitt spel, det kommer vara Sveriges största hinder i kvällens möte mot Nigeria. Sverige har ett mer komplett och bättre lag på pappret än Nigeria samtidigt som man aldrig förlorat mot Nigeria i ett mästerskap tidigare, med två vinster och en oavgjord på de tre spelade matcherna lagen emellan.

Sverige har dock inte haft en optimal uppladdning inför mästerskapet och med en del skador. I kväll ska dock truppen vara komplett utan några bortfall.

Tuff grupp

Förutom Nigeria kommer Sverige att tampas med Australien och USA om platserna till slutspelet i grupp D, där ettan och tvåan är garanterade slutspelsplatser medan fyra av de sex bästa treorna också går vidare. Nigeria väntas bli jumbo i gruppen vilket innebär att Sverige mer eller mindre måste ta tre poäng i kväll annars har man kniven mot strupen i matcherna mot Australien och USA, då man kan riskera att bli trea i gruppen och bli en av de två treorna som inte går till slutspelet.

Sverige klar oddsfavorit mot Nigeria

Kikar vi på dock på oddsen från spelbolagen så tror samtliga på en seger till Sverige och bland annat ger Unibet låga 1,36 gånger pengarna på en svensk seger samtidigt som ett spel på Nigeria ger hela 7,00 gånger pengarna.