Fotbolls-VM damer: Tyskland – Sverige

Efter mycket om och men så tog sig Sverige vidare till åttondelsfinal i damernas Fotbolls-VM där Tyskland väntar i kväll. Ett Tyskland som är en av titelfavoriterna och som Sverige har haft svårt mot och oddsen talar också till Tysklands fördel.

Matchstart: 22:00
TV: TV4
Odds (1-X-2): 1,41 – 4,00 – 7,80
Att vinna: 1,19 – 4,40

Odds från redbet >

Skapa ett konto hos redbet via Odds Online och du får ett gratisspel på Tyskland – Sverige värt ?5! Pengarna finns på ditt konto när du loggar in! Skapa ett konto hos redbet

Det har varit en tuff turnering för Sveriges del som inte har fått spelet att fungera fullt ut i damernas Fotbolls-VM. Man inledde med ett överraskande kryss mot Nigeria 3-3 för att sedan återigen spela oavgjort mot USA 0-0 och med ett avslutande kryss mot Australien 1-1. Det innebär att Sverige ännu inte tagit en seger i detta mästerskap vilket givetvis är ett stort minus inför kvällens svåra åttondelsfinal mot Tyskland.

Tyskland tog sig igenom gruppspelet med två vinster och en oavgjord match och med hela 15-1 i målskillnad. Det som dock kan spöka för detta lag är att man är stora favorit och har allt att förlora samtidigt som ett Sverige som hankat sig fram har allt att vinna i denna match.

Farlig tysk offensiv

Ser vi till spelarmaterialet är Tyskland dock mycket bättre på pappret med en av världens bästa målvakter i kassen, Nadine Angerer, och med offensiva spelare som är både bra på distansskott men även duktiga på att kombinera sig fram till farliga lägen i straffområdet.

Sverige måste komma till bättre lägen

Sverige måste som sagt få spelet att fungera bättre och några nyckelpunkter är att man måste få till bättre uppspelt och se till att anfallarna, speciellt storstjärnan Lotta Schelin, får bra bollar att kunna jobba på för att komma rättvänd.

Höga odds på en tysk seger

Kikar vi på oddsen är Tyskland given favorit att vinna kvällens åttondelsfinal och spelbolaget redbet ger låga 1,41 gånger pengarna inom 90 minuter och 1,19 med övertid och straffar inräknat. Ett spel på Sverige som vinnare under ordinarie tid ger hela 7,80 gånger pengarna och efter ordinarie tid 4,40 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 juni, 2015