Fotbolls-VM: Holland – Argentina

Holland kan i kväll säkra sina andra raka VM-final om de vinner semifinalen mot Argentina. Ett Argentina som är spelbolagens favorit om vi kikar på oddsen.

Matchstart: 22:00
TV: SVT1

Odds Holland – Argentina

Matchodds (1-X-2): 3,20 – 3,25 – 2,45

Att gå vidare: 2,19 – 1,74

Dubbelchans (1X-12-X2): 1,61 – 1,39 – 1,40

Halvtid (1-X-2): 3,95 – 1,95 – 3,20

Båda lagen gör mål (Ja-Nej): 1,89 – 1,85

Att göra mål:

Lionel Messi: 2,38
Serige Aügero: 3,60
Gonzalo Higuain: 3,75

Robin Van Persie: 3,40
Arjen Robben: 3,70
Jan Klaas Huntelaar: 3,90

Odds från Unibet

Argentina är oddsfavorit

Oddsen från spelbolagen talar för en seger till Argentina i kväll. Dock har varken Argentina eller Holland imponerat så här långt och på förhand känns det som ett jämnt möte, trots att Unibet ger 2,45 för en seger till Argentina och 3,20 om Holland skulle vinna matchen. Det som visserligen talar till Argentina fördel är att mans spelar i Sydamerika, men några sympatier från brasilianarna kan man inte räkna med, sen har man också en viss Lionel Messi som kan avgöra matcher på egen hand.

Argentina endast vunnit en av åtta möten

Holland och Argentina har möts åtta gånger. Endast en av dessa matcher har Argentina vunnit, finalen i VM 1978, tre har slutat oavgjort och fyra har Holland gått segrande ur.

Messi har gjort sex av fyra mål för Argentina

Trots en imponerande anfallsbesättning har Argentina inte övertygat offensivt i Fotbolls-VM i Brasilien. Sex mål har man lyckats skrapa fram och fyra av dessa har Messi har gjort. Dock är man obesegrat så här långt och gått segrande ur alla de fem matcher man spelat så här långt, men med uddamålet.

Krokig väg för Holland till kvällens semifinal

Holland har blandat och gett under turneringens gång. Man inledde turneringen genom att krossa världsmästarna Spanien med 5-1 men i slutspelet så har det inte gått lika smärtfritt. I åttondelsfinalen så vann man med knappa 2-1 mot Mexiko, efter två mål i slutminuterna, samt att man besegrade Costa Rica på straffar i kvarten.

Di Maria missar mötet för Argentina

Argentina skakas av skadan på den offensiva mittfältare Angel Di Maria, som avgjorde åttondelsfinalen mot Schweiz, och som inte kommer att kunna delta i kvällens match. Å andra sidan så kommer man att få tillbaka anfallsstjärnan Sergio Agüero, också efter skada, samt backen Marcos Rojo som varit avstängd. Agüero har förvisso missat slutspelet men som är en stor tillgång i offensiven om han är fit for fight.

Hollands lagkapten Van Persie med magproblem

Holland är även de skadedrabbade. Dels kommer man att sakna skadade Nigel de Jong men det ryktas om att anfallaren och lagkaptenen Robin Van Persie kan komma att missa matchen på grund av magproblem. Skulle inte Van Persie starta matchen är det givetvis ett stort avbräck.