Fotbolls-VM: Idag ska grupp E och grupp F avgöras

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

I kväll har vi spännande matcher i den sista omgången av grupp E och grupp F i Fotbolls-VM. I grupp E står det mellan Ecuador och Schweiz som tampas om andra platsen bakom ett Frankrike som är givet att gå vidare. I grupp F är Argentina redan klara och Iran och Nigeria har fortfarande chans på den andra platsen till slutspelet.

Frankrike kan åka ur grupp E

Det finns en teoretisk chans att Frankrike inte går vidare från grupp E, trots att man redan har ex poäng. Dock är denna chans otroligt liten.

Frankrike har sex mål upp i målskillnad och förlorar de kvällens match mot Ecuador med fyra mål, dvs 0-4, så går Ecuador om i tabellen och är ny gruppetta. Frankrike har vid 0-4 mot Ecuador +2 i målskillnad och då måste Schweiz vinna med fem mål eller fler mot Honduras och går då upp på +3. Frankrike är därmed i praktiken vidare.

Frankrike har dock imponerat stort så här långt och det ska till en stor skräll om de förlorar mot Ecuador med så många mål. Och kikar vi på oddsen ger Unibet låga 1,60 på att Frankrike vinner och hela 5,60 om Ecuador skulle vinna.

Dock ska tilläggas att Schweiz är stor favorit mot Honduras till oddset 1,44, så att Ecuador måste gå för seger mot Frankrike är givet, annars kommer Schweiz troligtvis att gå om.

Nigeria eller Iran vidare från grupp F?

I grupp F är Argentina redan klara för åttondelsfinal och frågan är om de kommer att göra det som gruppsegerare. Det räcker med ett oavgjort resultat mot Nigeria och Argentina är gruppetta men det skulle också innebära att Nigeria är vidare. Så att den matchen skulle bli oavgjord känns rätt överhängande eftersom båda lagen är nöjda med det resultatet. Ett spel på ett oavgjort resultat ger hela 4,10 gånger pengarna.

Bosnien går in i den sista omgången utan poäng och har inte chans att ta sig vidare. Men det har kvällens motståndare Iran som måste vinna för att ha en chans att gå om Nigeria. Bosnien är dock favorit till oddset 2,10 hos Unibet och vill nog gärna inte gå lottlösa från sitt första VM.

Kvällens matcher i grupp E och grupp F

Matchstarter 1 X 2
18:00 Nigeria – Argentina 9,20 4,10 1,45
18:00 Bosnien – Iran 2,10 3,60 3,49
22:00 Ecuador – Frankrike 5,60 4,20 1,60
22:00 Honduras – Schweiz 7,35 4,75 1,44

Odds från Unibet

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 25 juni, 2014