Fotbolls-VM: Oddsen inför dagens avgöranden i grupp C och grupp D

I kväll ska grupp C och grupp D avgöras i Fotbolls-VM. Vi ger dig oddsen och förutsättningarna inför avgörandena, där vi bland annat har en otroligt spännande match mellan Italien och Uruguay att se fram emot.

Spännande upplösning av grupp C

I grupp C är Colombia redan helt klara för åttondelsfinal där det kommer att möta grupptvåan från grupp D, dvs Italien, Uruguay eller Costa Rica. Japan (1 poäng), Elfenbenskusten (3 poäng) och Grekland (1 poäng) har alla fortfarande chans att ta sig vidare från grupp D och knipa andra platsen bakom Colombia.

Elfenbenskusten vidare vid seger mot Grekland

Vinner Elfenbenskusten mot Grekland är de klara för åttondelsfinal, hur det än går mellan Japan och Colombia.

Blir det lika mellan Elfenbenskusten och Grekland går Elfenbenskusten vidare om det blir Colombia vinner eller om det blir oavgjort i matchen mot Japan.

Vinner Grekland mot Elfenbenskusten så de vidare om inte Japan vinner mot Colombia och har bättre målskillnad än Grekland.

Som du förstår banar detta för en riktig rysare i kvällens sista omgång av grupp C.

Colombia och Elfenbenskusten är oddsfavoriter

Tittar vi på oddsen så håller William Hill både Colombia och Elfenbenskusten som favoriter till oddset 1,95 om de vinner sina matcher mot Grekland respektive Japan.

Italien och England favoriter i grupp D

I grupp D har vi ett direkt avgörande match mellan Uruguay och Italien, om vilket av dessa två lag som går vidare till åttondelsfinalen tillsammans med Costa Rica. Oddsen från William Hill talar för en seger, om än knappt, till Italien och ett spel ger oddset 2,50 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Uruguay som vinnare ger 2,90 gånger pengarna. Dock ska nämnas att Italien går vidare vid både seger eller om det blir oavgjort.

Costa Rica kan säkra gruppsegern men England är favorit

Matchen mellan Costa Rica och England är inte helt betydelselös, även om England är helt utslaget och Costa Rica vidare. Costa Rica säkrar gruppsegern vid både ett oavgjort resultat eller om man vinner matchen, vilket man gärna gör för att undvika ett Colombia som har imponerat.

Blir det förlust för Costa Rica mot England och om antingen Italien eller Uruguay tar tre poäng är det målskillnad som avgör, och där står sig Costa Rica starkt med tre upp mot Italiens nolla och Uruguays minus ett.

Trots att England inte har något att spela för och Costa Rica har två raka segrar är det engelskmännen som favoriseras av William Hill till oddset 1,83 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Costa Rica som segrare ger hela 4,20 gånger pengarna.

Se nedan för de senaste oddsen från William Hill för alla dagens matcher.

Oddsen inför dagens matcher i grupp C och grupp D i Fotbolls-VM

Matchstart1X2
18:00Costa Rica   –  England4,203,601,83
18:00Italien  –  Uruguay2,503,202,90
22:00Grekland   – Elfenbenskusten4,003,401,95
22:00Japan –  Colombia3,803,501,95