Franska valet: Macron stor oddsfavorit

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Franska valet 2022 odds

På söndag ska det Franska Presidentvalet avgöras mellan Macron och Le Pen. Oddsen talar solklart till Macrons fördel trots att opinionsmätningar visar på ett jämnt väljarstöd för de två kandidaterna.

Inför Presidentvalet i Frankrike så var det många som såg den sittande presidenten Emmanuel Macron som självklar vinnare. Och med coronapandemin och kriget i Ukraina i ryggen så har han också stärkt sin position. Men en ökad inflation med stigande priser på mat, bensin och el under våren tynger Macron. Och i den första valomgången så fick han ”bara” 27,84 procent av rösterna.

Precis som 2017 är det högerpopulisten Marine Le Pen som kommer att bli Macrons motståndare i söndagens sista och avgörande valomgång. Le Pen fick 23,15 procent av rösterna i den första valomgången och blir därmed Macrons utmanare på söndag.

Le Pens och Macrons ideologier står i stark kontrast där Macron är för EU-samarbetet, jobbar hårt för att stoppa kriget i Ukraina, medan Le Pen vill montera ned EU och har tidigare haft ryska sympatier, något som dock har tonats med i och med kriget i Ukraina. Mycket annat finns att säga om de två kandidaterna men klart är att dom står i kontrast mot vandra i många frågor.

Macron stor oddsfavorit trots jämnt väljarstöd

Inför den andra valomgången på söndag, som avgör det franska valet, så talara ändå oddsen starkt för att Macron sitter kvar och Unibet ger låga 1.14 gånger pengarna. Ett bet på Le Pen ger just nu höga 5.75 gånger pengarna.

Trots de klara oddsen från Unibet så är utgången av de franska valet lika självklart som man kan tro. Det finns fortfarande en stor ovisshet var till exempel vänsterrösterna kommer att hamna och en opinionsmätning i veckan visar att Macron bara har ett väljarstöd med 54 procent.

Frågan man får ställa sig som bettare är om Macrons vinstchans på hela 83.46 procent verkligen är motiverad. Du ser oddsen nedan och de kommer att uppdateras allteftersom.

Oddsen på Franska valet 2022

Fler odds på politik ser du här >

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 april, 2022