Friidrotts-VM: Christian Olsson sveriges medaljhopp

:svenskaspel-logo:I helgen börjar friidrotts-VM och enligt :SvenskaSpel:s oddssättare ser det ut att bli tunt med medaljer att visa upp när truppen kommer hem. Bäst chans ger dem Christian Olsson men sätter frågetecken för om hans kropp håller för påfrestningarna under både kval och final.

– Mycket talar för att Sverige åker från VM utan några medaljer, men samtidigt finns chansen då vi har riktiga tävlingsmänniskor och atleter som brukar höja sig vid mästerskap, säger Andreas Arver, oddssättare på Svenska Spel. Christian Olsson har en liten chans till medalj om allt stämmer, men det finns frågetecken om hans kropp håller för både kval och final, menar Andreas och visar att en medalj till Christian Olsson ger 2.80 gånger pengarna.

Bland svenskorna berättar Andreas att Carolina Klüft och Emma Green Tregaro båda får svårt att hävda sig i den absoluta toppen.

– Carolina säger själv att hon är på gång och hoppar hon över 7 meter i VM så får man oddset 7.50, berättar Andreas. Totalt är det dock små medaljchanser för truppen men truppen har överraskat förr och att Sverige tar exakt två medaljer, oavsett valör, står i 6 gånger pengarna.

I damernas maraton springer Isabellah Andersson för en plats bland de tio främsta men att rubba förhandsfavoriterna Kiplagat och Jeptoo från Kenya samt etiopiskan Mergia blir svårt.

– Isabellah som vann Stockholm Marathon får svårt att ta medalj men en plats bland de tio främsta kan gå om allt stämmer, säger Andreas. Sveriges bästa medaljchans totalt sett är nog ändå Christan Olssons, avslutar han.

Om två veckor vet vi hur det gått för svenskarna borta i Asien och även om chanserna är små hoppas vi så klart ändå på blågula medaljer efter mästerskapet.

Friidrotts-VM med odds från :svenskaspel:

(Första spelstopp 26/8 kl. 23:59)

Emma Green-Tregaro vinner VM-guld?

Ja 12.00
Nej –

Tar Christian Olsson medalj i VM?

Ja 2.80
Nej 1.12

Hoppar Carolina Klüft över 7 meter?

Ja 7.50
Nej –

Tar Isabellah Andersson VM-medalj?

Ja 7.50
Nej –

Hur många medaljer tar Sverige i VM?

0 medaljer 1.35
1 medalj 2.10
2 medaljer 6.00
3 medaljer 35.00
4 eller fler 150.00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 25 augusti, 2011