Frölunda knappa favoriter i historisk match

:unibet-logo:Ikväll är det fest i Göteborg. Frölunda tar emot Färjestad på Nya Ullevi i den första utomhusmatchen i Elitserien på 40 år. Unibet ger dig chansen att spela live på den historiska matchen som kommer att spelas inför hela 31 000 åskådare.

Räkna med att publikrekordet i Elitserien ryker all världens väg ikväll. Det gamla rekordet sattes också det under en utomhusmatch på Nya Ullevi. Den 8 november 1962 såg 23 192 åskådare på när Frölunda slog tillbaka Djurgården med 3-2.

Senast en match i den högsta serien spelades utomhus var för övrigt 1971 när Nacka mötte IF Tunabro. Nacka vann med 3-1.

Från ledarhåll är tongångarna positiva och både Frölundas assisterande tränare Emil Olsén och Färjestads huvudcoach Per-Erik ”Perra” Johnsson ser fram emot matchen på Gamla Ullevi.

– Jag tror inte att spelarna kommer att ha några större problem men det är klart att det blir annorlunda med en match på en arena som inte är gjord för hockey. Det blir annorlunda ljus och lite större inramning men jag tror inte att det ska vara några problem. Jag är övertygad om att det kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga för alla som är där, avslutar Emil Olsén, assisterande tränare i Frölunda på klubbens hemsida.

– Det här kommer att bli en upplevelse för många. Om det blir det väder som utlovats så blir det en snabbare is än vad någon av våra spelare någonsin spelat på. Fast blir det sämre väder kommer vi att få se dråliga situationer – och det kan ju bli underhållande det också, säger Färjestads tränare Per-Erik ”Perra” Johnsson på Färjestads hemsida inför den historiska matchen.

Frölunda är knappa favoriter enligt spelbolagens odds. Ett spel på Frölunda ger 2,05 hos :Betsson:, medan ett spel på gästande Färjestad betalar 3,10 hos :expekt: och :unibet:. Se fler odds på Frölunda – Färjestad.