Full omgång i Elitserien

I samband med all tennis så står våra svenska ligor också för flera matcher under kvällen. Elitserien i Hockey bjuder upp till full omgång med flera intressanta matcher med tillhörande odds. Här får du kvällens analys.

Södertälje – MoDo

Odds från :sportingbet: : 2,45 – 4,20 – 2,30

Bottenmöte i Södertälje står för dörren. Södertälje på 10:e plats, endast en ynka poäng före MoDo med tunga resultat i ryggen. Senast förlust med 0 – 3 mot Rögle hemma var ingen direkt knuff i rätt riktning. MoDo har däremot ett mycket bättre facit bakom sig med vinst i tre av de fem senaste. Foppaeffekten har fått fäste och frågan är om det inte håller i sig ikväll också. Oddsen talar för det.

Djurgården – Brynäs

Odds från :expekt: : 1,90 – 4,25 – 3,25

Matchen mellan Djurgården och Brynäsär oviss. Djurgården har en bra säsong i år och har placerat sig på 5:e plats inför matchen men har i de senaste matcherna sett bleka ut. Förlust i de tre senaste gör att laget är i en svacka. Brynäs har också mediokra resultat med en övertidsvinst och en oavgjord i de två senaste. Tabelläget är sådär med en 9:e plats men att spela på tvåan här kan vara en bra chansning. Glöm dock inte att Djurgården är bra på Hovet.

HV 71 – Timrå

Odds från :unibet: : 1,50 – 4,65 – 5,25

Toppen mot botten. 1:an mot 12:an. Det syns på oddsen kan man säga. HV 71 har vinst i fyra av de senaste fem matcherna med en dålig insats mot Skellefteå hemma där Jönköpingslaget fick se sig slagna med 2-3. Timrå Har förvisso två vinster på de fem senaste men har sett otroligt bleka ut i år.  Sist i tabellen på 24 poäng är förvisso inte speciellt långt efter ovanstående lag men ikväll får Timrå stryk.

Linköping – Frölunda

Odds från :betsson: : 1,80 – 4,45 -3,35

Matchen i Cloetta Center kan bjuda på riktigt bra hockey ikväll. Tabellsjuan Frölunda är på besök med två förluster i bagaget från de två senaste matcherna. Revanschlustan lyser och Linköping får se upp. Trots ett par bra resultat under senaste matcherna så har motståndet inte varit helt på topp. Viktiga poäng för tabellfyran som endast är två pinnar efter trean Skellefteå. Kryssläge? Gardera kanske.

Luleå – Färjestad

Odds från :ladbrokes: : 2,25 – 4,25 – 2,50

Högintressant match från landets norra delar. Båda lagen har presterat bra under säsongen och Luleå på 6:e plats har ett par förluster i bagaget och kommer bli tuffa tack vare hemmapubliken. Färjestad fick stryk av Brynäs på övertid i förra matchen men 0 – 1 mot Djurgården på Hovet var starkt. Färjestad får mitt tips här till hyfsade 2,50.

Rögle – Skellefteå

Odds från :expekt: : 2,40 – 4,25 – 2,40

Spännande match med årets kanon Skellefteå som är på besök i Ängelholm. 3:a i tabellen och inte en förlust på de fem senaste matcherna ger norrlänningarna ett gott självförtroende. Rögle på 8:e plats har trots sin förlust på övertid mot MoDo haft ett bra facit med tre vinster på de fem senaste. Jag tror Skellefteå tappar poäng. En etta med garderat kryss kanske?