Gårdagens Champion League- och NHL-resultat

En skräll, en utklassning och två hyffsade resultat. Det blev skörden från gårdagens sstormöten i Champions League. Liverpools seger borta på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid var det nog inte många som hade tippat på. Samtidigt lekte Z av kläderna på motståndarna i NHL och gjorde två konstmål mot San José.

Liverpool gjorde det som ingen i laget hade vågat drömma om i gårdagens Champions League. 1 – 0 borta mot Real Madrid är ett mycket starkt resultat vilket öppnar för vidare avancemang i returmötet. Hemma är Liverpool starka och det blir ingen enkel match för spanjorerna att reda ut. Det andra spansklaget Villa Real fick se sig besegrade av Panathinaikos vilket också var ett relativt otippat resultat.

I de övriga matcherna var det väntade segrar, om än större än vad vi trodde för tysklaget Bayern Munchen som slog Sporting Lissabon med hela 5 – 0. Det mötet är nog på förhand redan avgjort. Chelsea slog Juventus med 1 – 0 och det var egentligen inte mycket att säga om. Chelsea är starka hemma och det hör inte till ovanligheterna att uddamålsegrar är det som avgör för de blåklädda.

I nattens NHL hade Henrik ”Z” Zetterberg lekstuga med San José där han gjorde två mål som anses vara rejäla konststycken. ”Det viktiga är att det går bra för laget” sa Z ödmjukt. New York Rangers fortsätter att ha det tufft efter ny förlust inatt. Näslund tror på att det vänder nu, trots måltorkan som laget visat upp senaste tiden. Vi får se hur det blir till matchen inatt när Florida kommer på besök till storstan. Kanske vänder det.