Gold Cup: Kan Costa Rica utmana om titeln?

Efter en med intressant turneringar som Copa America och damernas Fotbolls-VM är det i natt dags för Gold Cup att dra igång i Nordamerika. USA och Mexiko är givna titelkandidater men frågan är om Costa Rica kan utmana om titeln. Kolla in hur du kan se Copa America livestream.

Gold Cup är en turnering för nationer som är medlemmar i CONCACAF, det vill säga Karibien samt Central- och Nordamerika. Årets upplaga kommer att arrangeras av USA och Kanada med 12 deltagande nationer.

USA och Mexiko är de två nationerna som dominerat Gold Cup-turneringarna genom åren och endast Kanada har lyckats bryta sig in för att ta en titel. USA är regerande mästare och försvarar man sin titel så går man upp på samma antal titlar som Mexiko, det vill säga sex stycken.

Mexiko och Jamaica övertygande inte i Copa America

Mexiko och Jamaica var inbjudna att delta i årets upplaga av Copa America men båda lagen stod inte för någon imponerande insats. Att Jamaica inte skulle göra något större avtryck i Copa America var väntat men att Mexiko skulle hamna sist i sin grupp, bakom bland annat Bolivia och Ecuador, var inte lika väntat. Därmed ställer man sig frågan till Mexikos form och om de kan utmana USA om titeln i Gold Cup.

USA och Mexiko titelfavoriter

USA är knapp favorit att ta hem Gold Cup-turneringen om vi kikar på oddsen från Unibet till relativt höga 2,40 gånger pengarna. Mexiko är givetvis främsta utmanare och trots den svaga insatsen i Copa America så ger spelbolaget ändå 2,50 gånger pengarna om de skulle snuva USA på titeln.

Costa Rica bättre än både USA och Mexiko i Brasilien-VM

VM-succén Costa Rica är Unibets främsta favorit som utmanare till USA och Mexiko. I VM förra året så toppade laget dödens grupp framför Uruguay, Italien och England. Costa Rica tog sig vidare till kvartsfinal i VM vilket var längre än vad både USA och Mexiko gick och därmed är det kanske inte helt otroligt att Costa Rica ska kunna utmana dessa två när det är dags för Gold Cup ett år senare. Men kikar vi på oddsen från Unibet så tror man inte att Costa Rica har någon större chans utmana om en titel, och bli det fjärde laget som tar hem turneringen, då ett spel på Costa Rica som vinnare ger oddset 7,00 gånger pengarna.

Vinnaroddsen Gold Cup 2015

USA: 2,40
Mexiko: 2,40
Costa Rica: 7,00

Odds från Unibet

Här hittar du fler odds på Gold Cup 2015

Så spelas den första omgången

Matchstart 1X2
8/7 01:00 Panama – Haiti1,623,706,10
8/7 03:30 USA Honduras1,404,508,70
9/7 02:00 Costa Rica – Jamaica1,853,354,50
9/7 04:30 El Salvador – Kanada4,103,301,95
10/7 01:00 Trinidad & Tobago2,573,102,85
10/7 03:30 Mexiko – Kuba1,0711,0033,00

Hela spelschemat för Gold Cup

Unibet sänder Gold Cup livestream

Hos Unibet kan du se Gold Cup livestream. Spelbolaget kommer att sändas matcherna i mästerskapet på sin webbplats. För att du ska kunna ta del av sändningarna och se Gold Cup livestream så gäller det att skapa ett konto hos Unibet. Sedan ser du till att det finns riktiga pengar på kontot för att ta del av alla sändningarna.

Se Gold Cup livestream hos Unibet