Guldläge för AIK när Allsvenskan ska avgöras!

  • 100% upp till 1000 kr
  • Omsättningskrav 8x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om Bethard
  • Nylanserad hemsida
  • Snabba uttag
  • Grymma odds

På söndag spelas den sista omgången av Allsvenskan 2018, och för lagen i topp kommer det bli en riktig rysare. Toppar tabellen inför den sista omgången gör AIK, blott två poäng före Norrköping på andra plats. För att stjäla guldet från AIK måste Norrköping ta tre poäng mot Häcken på söndag, samtidigt som AIK måste förlora mot Kalmar på Guldfågeln Arena. Som bekant är bollen rund och allt kan hända – men sammanställer man oddsen talar allt för att AIK  blir svenska mästare på söndag. 

Det har varit en händelserik Allsvensk säsong, och på söndag når den sitt slut. Hammarby som verkade ostoppbara i säsongsstarten har halkat för långt efter för att utmana om guldet, och regerande mästarna Malmö FF kan nu utmana om europaspel efter sin tunga inledningen. Mycket står på spel på söndag – då det ska avgöras vilka lag som kvalificerar sig till europaspel nästa år, och såklart huruvida det blir AIK eller Norrköping som tar hem titeln Svenska Mästare 2018.

AIK i drömläge, med 93% sannolikhet att bli svenska mästare

Inför den sista omgången ligger fokus framförallt på AIK och IFK Norrköping. AIK toppar tabellen på 64 poäng, med Norrköping tätt bakom på 62 poäng. Det finns alltså möjlighet för Norrköping att ta sig förbi stockholmarna och säkra SM-titeln i den sista matchen. Förutsättningarna är relativt enkla – för att AIK ska tappa guldet krävs förlust mot Kalmar, samtidigt som Norrköping måste plocka 3 poäng mot Häcken. Vi har sammanställt oddsen från 14 olika spelbolag för att beräkna sannolikheten för de olika utfallen – och nästan allt talar för att AIK blir svenska mästare på söndag.

I matchen Kalmar FF – AIK är det enligt oddsen bara 17% chans att Kalmar vinner matchen, samtidigt som oddsen BK Häcken – IFK Norrköping ger Norrköping 40% chans till vinst. Sannolikheten för att allt ska gå Norrköpings väg, alltså att de vinner och AIK förlorar, blir således bara ynka 7%. Med 93% till AIKs fördel talar det allra mesta för att SM-titeln går till Stockholm i år.

För den som ändå tror på att Norrköping kommer fixa det, och ta hem SM-guldet, finns det alltså fina odds att spela på. Med vårt verktyg Betomaten kan du hitta de bästa oddsen på kombinationsspelet att Kalmar FF och IFK Norrköping vinner sina matcher. I skrivande stund erbjuder Unibet det bästa oddset på kombinationen, 13,80 gånger pengarna.

Betomaten kombinationsspel på Kalmar FF och IFK Norrköping

(Baserat på odds från 14 olika spelbolag hämtade 9/11 2018)

Malmö FF utmanar om spel i Europa League nästa säsong

Regerande mästarna Malmö FF, som tog hem sitt 20e SM-guld förra säsongen, hade en knackig start på säsongen. På de nio inledande omgångarna plockade man bara 11 poäng, hälften så många som Hammarby som då toppade tabellen. Beslutet om att sparka tränare Magnus Pehrsson togs, och han ersattes senare av erfarne Uwe Rösler. Sedan dess har resultaten gått Malmös väg, och i den sista omgången av Allsvenskan utmanar man Hammarby om europaspel nästa säsong.

I skrivande stund ligger Hammarby på tredje plats i tabellen på 57 poäng, med Malmö bara 2 poäng bakom på fjärde plats. Då målskillnaden är i Malmlös favör räcker alltså kryss för Hammarby och vinst för Malmö i den sista omgången för att Malmö ska knipa tredjeplatsen och säkra europaspel nästa säsong. Ser man till oddsen för Östersunds FK – Hammarby talar de för en tvåa, samtidigt som Malmö är storfavoriter att säkra tre poäng i Malmö FF – Elfsborg. Inget är alltså avgjort ännu!

Den sista omgången av Allsvenskan 2018 spelas på söndag, och samtliga matcher har avspark 15:00.

Spela på sista omgången av Allsvenskan 2018 hos Bethard

Skribent: Linnea

Skriven den 9 november, 2018