Häcken gick upp, Kalmar kopplade grepp

Precis som väntat blev upplösningen av Superettan riktigt dramatisk, både i toppen och i botten. Lördagens stora vinnare var Häcken som spelar i Allsvenskan nästa år.

Häcken, Assyriska och Brommapojkarna gjorde i lördags upp om en direktplats och en kvalplats till Allsvenskan 2009. Den store vinnaren blev Häcken som enkelt avfärdade Landskrona med 4-0. Assyriska hade kvalplatsen i sin hand efter den första halvleken mot Ängelholm, men två skånska mål i den andra akten gav istället Brommapojkarna kvalplatsen.

I botten blev det inte oväntat Limhamn Bunkeflo och Jönköping Södra som fortfarande har chansen att klara sig kvar via kval, detta efter att de båda lagen spelat oavgjort i den sista omgången. Resultatet innebär att Enköping, som vann hemma mot Mjällby, trots allt spelar i division 1 nästa säsong. Det gör även Degerfors som inte kunde störa Brommapojkarna.

Kalmar kopplade greppet om det Allsvenska guldet
I den Allsvenska guldstriden kopplade Kalmar FF återigen greppet via 1-0 på Stockholms Stadion mot Djurgården. Elfsborg föll i Göteborg mot IFK med hela 2-5 och tappade inte bara viktiga poäng, utan även viktiga mål om lagen hamnar på samma poäng när seriens summeras.

Med tre omgångar kvar av Allsvenskan 2008 är Kalmar spelbolagens favorit. bwin ger till exempel 1,20 på Kalmar som svenska mästare medan Elfsborg betalar fyra gånger pengarna.

Liverpool bröt Chelseas tunga hemmasvit
86 hemmamatcher utan förlust blev det för Chelsea innan Liverpool under söndagen bröt den makalösa sviten genom att vinna med 1-0 på Stamford Bridge. Målskytt blev Xabi Alonso. Liverpool toppar nu Premier League i ensamt majestät, före just Chelsea. Men laget är fortfarande tredjehandsfavorit att vinna Premier League hos spelbolagen.

Chelsea som ligavinnare ger 2,25 hos Centrebet och Manchester United ger 3,50 hos bet365, medan Liverpool 4,75 hos Sportingbet.