Handbolls-EM damer: Holland – Sverige

Sverige och Holland stod båda för stora skrällar under måndagen när de vann sina premiärmatcher i grupp C i damernas Handbolls-EM. Nu möts lagen under onsdagen och spelbolagen tror på en svensk seger.

Matchstart: 18:00
TV: TV4
Odds (1-X-2): 3,55 – 9,50 – 1,46

Spela på matchen hos Unibet

Holland var på förhand tippad som gruppens jumbo men skrällde redan i den inledande matchen genom att besegra Tyskland med 29-26. Visserligen imponerade holländskorna med att hålla jämna steg med Tyskland inledningsvis för att sedan dra ifrån med det som gjorde Hollands skrällseger möjlig var framförallt att Tyskland inte fick anfallsspelet att fungera.

Sverige imponerade när man slog hemmanationen, och gruppfavoriten, Kroatien i sin inledande match. Svenskorna pressade kroatiskorna konstant och drog ifrån flera gånger och till slut så kunde Kroatien inte längre stå emot och Sverige kunde vinna med 30-28. Nyckeln till segern var ett oerhört starkt försvarsspel samt att man har en Isabelle Gulldéns som säker straffskytt och som styr anfallsspelet med bravur. Sverige visade också en bredd med elva olika målgörare, där Gulldéns var den främsta målskytten med sju mål.

Holland vill gärna spela ett snabbt och teknisk handboll vilket Sverige får se upp med. För att störa holländskorna gäller det att spela fysiskt och fortsätta med det stabila försvarsspelet som Sverige visade upp mot Kroatien.

Låga odds på en svensk seger

Kikar vi på oddsen så tror också spelbolagen på en seger till Sverige. Ett spel på en svensk seger ger låga 1,45 gånger pengarna hos Unibet som i kontrast ger höga 3,55 om Holland skulle vinna detta möte.