Handbolls-EM damer: Sverige – Kroatien

I kväll kommer Sverige att möta hemmanationen Kroatien i damernas Handbolls-EM. På hemmaplan är Kroatien alltid starka och i ett mästerskap kommer det att vara ett stort tryck på läktaren. Oddsen talar också för en säker seger för Kroatien i kvällens premiär.

Matchstart: 20:15
TV: TV12
Odds (1-X-2): 3.20 – 9.00 – 1.57

Odds från William Hill

Att möta hemmanationen Kroatien kommer att bli en tuff prövning för de svenska damerna. Sist lagen möttes i ett mästerskap var i VM 2011 och då vann kroatiskorna med uddamålet 27-26. I kväll är det dock andra förutsättning som gäller när Kroatien spelar på hemmaplan och vi kan räkna med ett stort tryck från läktarhåll som kommer att lyfta hemmalaget ytterligare ett snäpp.

Sverige går vidare från gruppen enligt oddsen

Det är svårt att sia om hur långt svenskorna kommer att gå i denna turnering men ska vi tro spelbolaget William Hill så kommer man i alla fall att ta sig vidare från det initiala gruppspelet, där tre av fyra lag tar sig vidare. Kroatien är favorit att vinna grupp C till oddset 2,20 hos William Hill, före Tyskland till oddset 3,00 och Sverige till 3,50 gånger pengarna. Holland väntas bli gruppens jumbo och ett spel på att de vinner gruppen ger hela 13,00 gånger pengarna.

Att vinna Grupp C

Kroatien: 2,20
Tyskland: 3,00
Sverige: 3,20
Holland: 13,00

Kroatien givet favorit i kvällens match

Kikar vid dock på oddsen inför kvällens premiär är oddsen talande för en klar hemmaseger till Kroatien till låga 1,57 gånger pengarna hos William Hill. Sverige slog dock både Island och Brasilien, i dubbla möten, i genrepet inför detta mästerskap och borde inte räknas bort i kväll och därmed är oddset 3,20 gånger på en seger mot Kroatien ett oerhört intressant spel.