Handbolls-EM damer: Sverige – Slovakien

I kväll jagar de svenska handbollsdamerna poäng när man tar sig an Slovakien i Handbolls-EM. Det är viktiga poäng och ser man till oddsen hos spelbolagen kommer svenskorna att få full pott.

Matchstart: Kl 18.00
TV: TV4, TV12
Odds (1-X-2): 1,07 – 17,00 – 12,00 (odds från Betway)

Enligt Betway blir det en självklar seger för de svenska handbollsdamerna, då oddset för vinst sätts till låga 1,07 medan ett spel på Slovakien kan ge 12,00 gånger pengarna. För Sverige är poängen viktiga för att avancera till semifinal, även om chansen att ta sig vidare ser bra ut efter segern mot Frankrike. Sverige ligger tvåa med 5 poäng, lika många som Nederländerna, som leder på målskillnad. Frankrike och Montenegro ligger tätt bakom med fyra poäng vardera.

De slovakiska damerna har som bäst lyckats placera sig tolva i ett EM, vilket var 1994. Så det är inte så konstigt att laget inte har setts som några större favoriter i detta EM. Men damerna har visat att de inte ska underskattas. Bland annat slog man Serbien i gruppspelsrundan och spelade oavgjort mot Frankrike i kvalspelet. Laget spelar gärna spelar offensivt med högt tempo och snabba avkast.

Oddsen inför Sverige – Slovakien

Oddsen är låga för vinst till Sverige. Sverige kommer direkt efter en strålande prestation mot Frankrike, där Nathalie Hagman gjorde sju mål när man besegrade storlaget med 29-26. Slovakiens senaste match slutade i stor förlust då Nederländerna vann med 30-20.

Sverige och Slovakien har mötts femton gånger tidigare varav nio har slutat med svensk seger och fyra med slovakisk seger.