Helena Jonsson oddsfavorit till Bragdguldet!

:ladbrokes-logo:Nästa vecka är det dags för Svenska Dagbladets Bragdguld. Den stora favoriten är Helena Jonsson som vann VM guld i jaktstart samt den totala världscupen 2008/09 i skidskytte och spelas just nu till 1,45 gånger pengarna hos världens största bookmaker, Ladbrokes.

Hetaste utmanaren är Anna Nordqvist som fick alla att häpna när hon vann LPGA mästerskapen i golf. Hon får bragdguldet till 2,60 gånger pengarna.

Ladbrokes har även en outsider i Sarah Sjöström som kan ha en chans på priset då även hon kom från ingenstans och vann VM i simning. Tar hon hem utmärkelsen ger det fina 4,50 gånger pengarna.

– Vi tror på att Helena Jonsson blir den förste skidskytten att ta hem priset efter urstarka resultat. De andra tjejerna bland favoriterna har också häpnadsväckande prestationer i sitt CV då de båda dök upp från ingenstans och tog hem stortävlingar, men vi tror inte att det räcker för att slå Helena Jonsson. Även Robin Söderling har haft ett fint år då han slog Nadal i Franska Öppna men han saknar fortfarande en stor titel vilket gör att vi inte tror att han kan utmana om bragdguldet, säger Andreas Gillberg, Sverigechef :Ladbrokes: Norden.

Svenska Dagbladets Bragdguld 2009 – odds från :Ladbrokes:

Helena Jonsson – 1,45
Anna Nordqvist – 2,60
Sarah Sjöström – 4,50
Robin Söderling – 7,00
Zlatan Ibrahimovic – 15,00
Sofia Mattsson – 25,00
Anders Gustafsson – 50,00
Bandylandslaget Herr – 75,00