Helengelsk final i Champions League

Helengelsk final i Champions League

Efter två högdramatisk returer står det nu klart att det blir en helengelsk final i Champions League mellan Tottenham och Liverpool. En final där Liverpool är den klara favoriten.

Barcelona och Ajax var båda klara favoriter att gå vidare inför veckans semifinalreturer. Barcelona hade hela 3-0 med sig mot Liverpool och Ajax 1-0 mot Tottenham. Men vi fick se två osannolika vändningar från de två engelska topplagen, vilket innebär att Tottenham och Liverpool nu möts i finalen den första juni.

Liverpool vann först med hela 4-0 mot Barcelona hemma på Anfield. Ett resultat som kommer att skriva in sig i historieböckerna. Och som innebär att Liverpool är vidare till sin andra raka final. Och kan nu revanschera sig från fjolårets snöpliga förlust mot Real Madrid.

Tottenham gjorde precis som Liverpool och vände på steken. Ajax hade med sig 1-0 från den första matchen och gjorde både 1-0 och 2-0 i onsdagens retur. Men Tottenham kom starkare ut i den andra halvleken och gjorde 2-1 och 2-2 tidigt. Det avgörande 2-3 målet kom i sista övertidssekunden. Ett mål som gjorde att Tottenham gick vidare med fler bortamål. Lucas Moura blev Tottenhams hjälte och gjorde alla tre målen.

Finalen är Tottenhams första i Champions League. Och klubbens största match i historien.

Liverpool oddsfavorit i finalen

Kikar vi på oddsen från bet365 så är Liverpool klar favorit i finalen. Liverpool har vunnit båda mötena under säsongen mot Tottenham. En viktig faktor är om Tottenhams stora stjärna Harry Kane kommer till spel eller inte i finalen. Det samma gäller för Liverpools Mohamed Salah och Firmino som båda skadades inför veckans returer.

Kikar vi på oddsen från bet365 så spelas Tottenham just nu till oddset 3,60 och Liverpool till 2,00 på 1X2. Räknar vi med straffar och övertid så spelas Tottenham till 2,50 och Liverpool till oddset 1,50.

Spelbolaget tror på en målrik match eller inte är ännu ovisst. Då ett spel på över/under 2,5 mål ger oddset 1,90 i båda utfallen. Dock ger bet365 1,70 på att båda lagen nätar mot 2,05 att det inte blir så.

Här kan du betta på matchen hos bet365