Hockey, hockey, hockey

Helgen som kommer bjuder på het hockeyunderhållning. Dels den sjätte semifinalen i SM-slutspelet mellan HV 71 och Frölunda, men också kvalseriehockey där viktiga poäng står på spel.

Med tanke på att det står kvalseriehockey på programmet på fredagskvällen inleder vi också med de tre matcher som spelas ikväll.

I tabellen har Elitserielagen Rögle och Södertälje ryckt åt sig ett litet försprång och efter segern i förra matchen lagen emellan har Rögle slagläge inför kvällens match i Lindab Arena i Ängelholm.

Det lag som i första hand utmanar topplagen är överraskningen Växjö Lakers som gör sin första kvalserie någonsin, men som i de två senaste matcherna besegrat både Leksand och AIK. I kväll ställs man återigen mot AIK, denna gång på bortais.

Den tredje och sista matchen ikväll spelas i Leksand där mellan ett hemmalag som floppat ordentligt och ett Västerås som inledde serien bra men som nu inte vunnit på de tre senaste matcherna.

Här hittar du kvällens kvalserieodds

Avgör HV 71 på lördag?
HV 71 hade ett tufft utgångsläge efter att Frölunda vann den tredje matchen i Kinnarps Arena i semifinalserien. Laget reste sig dock och vann under onsdagen och torsdagen två raka matcher i Skandinavium.

Under lördagen har man chansen att ta sig till final mot Färjestad om man vinner match sex hemma i Jönköping. Men med tanke på att bortalaget vunnit de tre senaste matcherna i matchserien är inget givet på förhand.

Spelbolaget :bwin: håller dock HV som favorit till oddsen 2,10 medan man betalar 2,80 på att Frölunda tvingar fram en sjunde och avgörande match.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan
Vi avslutar med ytterligare lite hockeykval då det också spelas kvalserie till Hockeyallsvenskan.

Här är fredagens tre bataljer – odds från :Betsson:
Nybro – Huddinge 1,90 – 4,75 – 2,65
Örebro – Asplöven 1,15 – 8,00 – 8,75
Tingsryd – Valbo 1,15 – 7,00 – 10,00