Holland imponerade mot svagt Italien

Holland ser ut att ha prickat in formen lagom till EM. Igår slog man övertygande tillbaka Italien med 3-0, efter mål av Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder och Giovanni van Bronckhorst.

Italien var framförallt i den första halvleken mycket blekt och då passade Holland på att gå fram till en tvåmålsledning. I den andra halvleken ryckte de regerande världsmästarna upp sig något och med tio minuter kvar av ordinarie tid trodde de flesta att en reducering var på väg när Andrea Pirlo slog en patenterad frispark över muren mot den främre stolpen. Där låg dock en raklång Edwin van der Saar och parerade. I anfallet efter gjorde Holland 3-0.

Rumänien tog poäng av uddlöst Frankrike
I den andra matchen i Grupp C, eller ”Dödens grupp” som den så populärt kallas bjöd Rumänien och Frankrike på EM:s hittills tråkigaste match. Mest berodde detta på Frankrikes oförmåga att ta uppoffrande löpningar för att luckra upp ett kompakt spelande Rumänien som förstås var mycket nöjda med en poäng mot en av favoriterna i turneringen.

Rumänien visade att man kommer att kunna störa alla lagen i den tuffa gruppen, frågan är dock om det räcker till avancemang. Frankrike å sin sida har mycket att bevisa om de ska bli en trevlig turnering. I 0-0 mötet igår visade bara Frank Ribery och i viss mån Karim Benzema att man ville något. I övrigt var det ett stillastående Frankrike som visade upp sig från sin sämre sida i premiären.

Skribent: Johan