Hur slutar superettan?

Europeisk toppfotboll i all ära, i helgen riktar vi blickarna mot Sverige och Superettan där ett sällan skådat drama avslutar 2008 års serie.

En omgång återstår, Häcken, Assyriska och Brommapojkarna slåss om en direktplats och en kvalplats till Allsvenskan 2009. Häcken har bäst utgångsläge då man har klart bättre målskillnad än tvåan Assyriska. Båda lagen ligger på samma poäng, 52, och avslutar på hemmaplan mot lag som inte har något att spela för.

Vilket lag följer Örgryte
Häcken tar sig an Landskrona medan Assyriska ställs mot formstarka Ängelholm. Som om inte det var nog jagar fjolårets allsvenskar i Brommapojkarna en poäng bakom. Brommapojkarna har den kanske tuffaste matchen av topplagen då man möter ett Degerfors som slåss för sin existens i botten.

Stor dramatik också i botten
I botten är det än mer dramatiskt än i toppen. Fyra lag, däribland Degerfors, befinner sig inom två poängs marginal. Då möts också Jönköping S och Limham Bunkeflo. Sämst utgångsläge har Enköping som både måste vinna mot Mjällby hemma samtidigt som Degerfors inte vinner och Jönköping S och Limham Bunkeflo inte spelar oavgjort.

Alla odds på Superettans upplösning
Här hittar du de bästa oddsen på Häcken-Landskrona, Assyriska-Ängelholm, Brommapojkarna-Degerfors, Enköping-Mjällby och Jönköping S-Limhamn Bunkeflo. Får spelbolagen rätt kniper Häcken direktplatsen, Assyriska kvalplatsen, samtidigt som Jönköping S och Enköping får kvala för att hålla sig kvar. En stund innan fyra på lördagen har vi svaret.

Chelsea favorit mot Liverpool
Tills sist vill vi dessutom påminna om toppmötet i Premier League mellan Chelsea och Liverpool på söndag. Spelbolagen håller Chelsea som favorit, :betway: och :centrebet: ger 1,95 på hemmaseger, medan :expekt: ger 4,45 på Liverpool. Bästa odds för kryss – 3,25 – hittar du hos :canbet: och :bwin:.

Skribent: Johan

Skriven den 24 oktober, 2008