HV 71 favoriter mot Frölunda

ElitserienDet var ett tag sen vi tog ett ordentligt grepp om elitseriehockeyn. Ikväll ändrar vi på det och vi lägger fokus på det superheta mötet i Jönköping mellan HV 71 och Frölunda, två kandidater till SM-guldet. Spelbolagen tror på hemmalaget.

Frölunda har inte direkt imponerat i inledningen av säsongen men man finns ändå med där, strax under toppen på en femteplats. Och nu har man tre raka utan förlust efter en svacka med fyra raka torskar.

HV 71 har däremot gått som tåget och laget toppar Elitserien efter 11 omgångar (haltande tabell). HV föll senast borta mot Djurgården och kommer till spel med revansch i ögonen.

Frölundas assisterande Emil Olsén tränare vet vad som gäller för sitt lag ikväll.

– Vi vet att de är duktiga i powerplay, därför är det viktigt att vi hela tiden ligger rätt och inte drar på oss utvisningar. Det är också viktigt att vi fortsätter att spela disciplinerat och ser till att vara noga med det defensiva arbetet. Vi ska fortsätta att ligga högt upp med vår tredje forward, säger Emil Olsén, assisterande tränare i Frölunda inför matchen på Frölundas hemsida.

HV 71 ska försöka förlänga sin förlustfria trend på hemma is.
– Frölunda är givetvis stärkta av sina två segrar, men vi har spelat bra hemma och jag hoppas vi kan fortsätta med det”, säger Janne Karlsson vars HV dock har en del skador att ta hänsyn till.

– Vi har några frågetecken, så vi avvaktar med att ta ut laget till på värmningen imorgon, hälsar HV-tränaren på klubbens hemsida.
Se oddsen på matchen HV 71 – Frölunda

Se oddsen på kvällens SHL-omgång