HV 71 knappa favoriter ikväll

Ikväll är det äntligen dags för den första SM-finalen mellan HV 71 och Färjestad. Matchen spelas i Kinnarps Arena i Jönköping och spelbolagen håller HV som knapp favorit i den första finalen.

Men HV 71 möter ett utvilat Färjestad ikväll, som dessutom klarat sig från skador. HV får klara sig utan den långtidsskadade trion Jan Hrdina, Johan Halvardsson och David Fredriksson även i finalspelet. Till den listan har nyligen skadade backen David Petrasek lagts. Ett stort avbräck förstås.

Positivt för HV är att spelare som Johan Davidsson, Nichlas Torp och Per Gustafsson alla är redo för spel trots en del skadeproblem på sistone.

Medan HV matchat hårt har Färjestad laddat batterierna efter fyra raka mot Skellefteå. Enda skadan är på Dick Axelsson som missar matchen ikväll.

Tränarna ser fram emot finalen enligt hockeyligan.se.
– Naturligtvis är vi laddade för final. Det är fantastiskt att få uppleva de här igen, för andra året i rad. Det är jag väldigt stolt över, men samtidigt är vi inte nöjda än. Nu ska vi försöka vinna guldet en gång till och det känns oerhört stimulerande, säger HV-tränaren Kent Johansson.

– Alldeles oavsett hur det går är det två mycket värdiga finallag, de bästa lagen efter nyår. Det är två riktigt bra lag, med betoning på lag, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Nedsläpp sker klockan 19:30 och matchen sänds på kanal 9.

Bästa oddset på HV har Expekt som ger 2,35 på hemmseger medan Ladbrokes -2,75 – har det bästa bortaoddset.

Se fler odds på kvällens finalmatch

Läs mer om Elitserien