IFK Göteborg bäddar för guldmatch

ladbrokes.comTunga spurten dras upp i Allsvenskan och det spelas nu matcher så gott som varje dag. Dessutom ofta på vindpinade och regntunga arenor. I kväll bäddar IFK för guldmatch på söndag.

Även i bottenträsket är spänningen helt på topp. Trots inre kaos, yttre press och dubbla röda kort besegrade Djurgården Örgryte. ÖIS ändå kvar på kvalplats med lika många poäng som DIF, men med sju mål att gå på.

Bajen skuggar tätt bakom med en ynka poäng mindre. På söndag spelas sista omgången av Allsvenskan. Då lär det avgöras om guldet hamnar på Karlberg eller Kamratgården. Dock, skulle Änglarna förlora på tisdag och Gnaget vinna på onsdag är saken klar. Guld till AIK.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Först och främst är det tisdagens två allsvenska bataljer som gäller.

IFK Göteborg gör jobbet

IFK Göteborg gjorde en medioker första halvlek mot BP (3-0). BP var desto piggare och kunde med distinktare avslut tagit ledningen. I andra ronden varvade Blåvitt upp jetmotorerna på högsta effekt. Änglarna agerade då raskare och mer resolut i varje moment. Speciellt i offensiven där man vaskade fram den ena chansen efter den andra.

Halmstad är även de klara för Allsvenskan 2010. I fredags hade HBK inte marginalerna med sig mot Örebro som vände och vann (2-1). Guldjakten fortsätter och HBK lär inte utgöra något större hinder på vägen mot söndagens troliga guldfinal på Gamla Ullevi. Mycket stark etta. Odds 1,30

IFK Göteborg-Halmstad BK

Oavgjort logiskt i Kalmar

Kalmar gör det ok utan att glänsa. 1-1 borta mot Helsingborg var helt i sin ordning även om smålänningarna blev rejält attackerade under första halvlek. Bollarna ven runt Wastå som svarade för flera demonräddningar. I andra lyfte KFF en nivå och skapade en rejäl stack med chanser.

Malmö svarade för en hygglig insats mot GAIS (1-1). MFF skapade rejält med målchanser. Speciellt i andra akten då skåningarna ställde all in. Daniel Larsson har dock kommit av sig efter ett fint flöde av målproduktion. Något som utlöst en rejäl dos frustration. Domare Åke Andreasson fick springa fort för att hålla en terrierilsken Larsson på behörigt avstånd.

Kalmar har fortfarande chans till spel i Europa. Därmed mest motiverade. MFF dock en hård nöt att knäcka. Oavgjort verkar troligt. X. Odds 3,30

Kalmar FF-Malmö FF